Radarımıza girdi!

Radarımıza girdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 38 Kent TV’de Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu, Sansürsüz programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri Kalesi, Hunat ve Camii Kebir bölgesindeki dönüşüm projeleri, ekmek fiyatları, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi, erken seçim tartışmaları ve “Yeniden aday olacak mı?” konularında dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 Gazeteciler; Veli Altınkaya ve Cem Atakan’ın da katıldığı programda soruları yanıtlayan Başkan Çelik, kentte önemli bir sorun olan uyuşturucu ile mücadele konusunda da merak edilen müjdeli açıklamayı  da yaptı. Çelik, “Uyuşturucuyla mücadelede üzerimize düşeni yapacağız. Bu noktada bizim radarımıza girdi bu iş. Önümüzdeki dönemde biz bu konuda Türkiye’de sonuç odaklı netice alacak, örnek bir işi başarıyla yapacağız. Yapacağımız bu proje de Türkiye’ye örnek olacak. Yani yapmış olmak için yapmayacağız. Başarılı sonuç elde edeceğimiz bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

  “3 YIL ÇOK HIZLI GEÇTİ, HİÇ BOŞ DURMADIK”

Göreve geldiği günden bugüne 3 yılın hızlı geçtiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “3 yıl çok hızlı geçti. Hiç boş durmadık. Bu kış biraz rahat ederiz demiştik ama bu kış aylarında bile hem sahada inşaat, imalat olarak hem içerde yeni dönemde yapacağımız projeler olarak yoğun gündemimiz oldu. Bir de Kayseri bereketli yer Özhaseki bakanımız ve milletvekillerimiz hep buradalar. Haseki Bakanımız hep gelirken bir Bakanı yanında getiriyor. Haftada bir, 15 günde bir gelen Bakanlar ile Kayseri’nin taleplerini, ihtiyaçlarını söylüyoruz. Dolayısıyla hafta sonlarımız böyle doluyor. Elhamdülillah hiç boş zamanımız olmuyor”

 “KALE MAYIS YA DA HAZİRAN’DA AÇILACAK”

Tarihi Kayseri Kalesi’nden devam eden kültür, sanat merkezi çalışmaları ile ilgili de yöneltilen sorulara yanıt veren Çelik, “Proje uzamadı, biz bitirdik oradaki işimizi. Biz kalenin içindeki inşaatı zamanında bitirdik ve Bakanlığa teslim ettik ve bakanlık müzeyi taşıyacak. Burada gözüken şu kalenin dış surları da restore etmeye başladık. 14 trilyonluk bir iş bu. Restorasyon normal inşaat yapmaya da benzemiyor. O da normal proje takviminde gidiyor ama biz onu beklemeyeceğiz. Giriş kapısında güvenlik önlemlerini alarak, bu restorasyondan dolayı her hangi bir sıkıntı olmasın diye kalenin içini bu sene Mayıs-Haziran gibi Bakanlık onayına sunacağız.  Turizm Bakanı da hafta sonu Kayseri’ye gelecek, onlar ile birlikte gezeceğiz. Bakanlık anlamında takıldığımız bir yerler var ise onları da gidereceğiz ve bu sene inşallah kalenin içini açmış olacağız. Açtığımızda, ziyarete gelenlerin kaleyi de görelim müzeye de bakalım  diyecekler. Tarihi eserlerin olacağını müzeyi bu sene hizmete açacağız . Kalenin içinde  sanatçılar sokağı var, oranın canlanması lazım. Kalenin iki ucu Meydan’a Bakan ve Hunat Camisi’ne bakan burç içerden proje değişikliği yaptık ve çelik bir asansör ile burcun üstünde de bir kafe yapalım istedik. Kayseri’ye gelen çıksın orayı görsün, izlesin istedik, hem de kahvesini içsin”

“CAMİİ KEBİR ÇEVRESİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK, ÇEVRE BOŞALTILACAK”

Camii Kebir çevresinde de dönüşüm çalışması yapacaklarını ifade eden Çelik, çevrenin boşaltılacağını ifade etti.

Çelik, "Camii Kebir çevresi ile alakalı temelde hedefimiz buradan çıkan Kurşunlu Camii’yi görsün. Burayı boşaltacağız ama bir fonksiyon yükleyerek boşaltacağız. İstanbul Eyüp Sultan’daki gibi bir kendi manevi havasının teneffüs edilebileceği bir mekan haline getirmeyi hedefliyoruz. Namaz kılınacak yeni alanlar olacak. Yıkmadan önce Sahabiye’de ne yaptıysak, hukuk ve kanunlar bir tarafa, kanun ne diyorsa onu yapacağız ama insanların da rızasını alacağız. Esnaflarımızın hakkını yemeyeceğiz. Herkesin hakkını korumak bizim boynumuzun borcu. Şehrin meydanından Erciyes’e bakarken silueti bozan 3 yapı var. Buraları taşıyacağız. Meydan’daki bu çirkinliği kaldırmak için değmez mi değer. Hak sahiplerinin hepsinin rızasını alarak mükemmel bir proje tasarlıyoruz. Kayseri’ye yakışır bir işti denilecek bir proje ortaya çıkaracağız. Çarşıya gelenlerin hemen girip çıkacağı yerin altına iki katlı otopark yapacağız. Pamukhan ve Vezirhanı ortaya çıkacak. Tarihi yapıların hepsini koruyacağız ve ortaya çıkaracağız. Şehrin bazı değerlerini yok etmeyeceğiz, şehrin hafızasında olan yerler kalacak” şeklinde konuştu.

 “KENT EKMEK YAPMASAYDIK, EKMEK 1,5 TL OLURDU”

 Çelik, Kent Ekmek ile ilgili olarak da  “Biz ekmek fabrikamızı açmamış olsak şu anda 1.5 TL’ye ekmek yiyecek olurduk. Geçtiğimiz hafta önüme gramı yeniden 250’ye çıkaralım, fiyatı yükseltelim diye bir karar geldi. Bir dursun ve inceleyelim dedik” dedi.

“RECEP MAMUR SAHABİYE’DE CAMİİ YAPACAK”

Çelik, Sahabiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarının da sürdüğünü ifade ederek, “Recep Mamur’da bölgeye bir camii yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile Turizm Bakanımız temeli atacak” dedi. Çelik, “Sahabiye Projesi’nde Vali konağı, şehir tiyatrosu ve olgunlaştırma enstitüsünün olduğu binalar korunacak”  diye konuştu.

 

“BİR ANDA YASAKLAMAK OLMAZ AMA…”

Camii Kebir’de ve Hunat’ta yapılacak cenaze namazı konusundaki yeni düzenleme ile ilgili de bilgi veren Çelik, “Cenaze camisi faaliyete geçtikten sonra Camii Kebir’den ve Hunat’tan cenazelerin kalkıp, kalkmayacağı” ile ilgili soruya da, “Bunu belki bir anda yasaklamak uygun olmaz, ama zaman içerisinde oradaki kolaylığı rahatlığı görünce hemşerilerimiz kendiliğinde o tarafa doğru yönelecekler” yanıtını verdi.

 

 

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

 

Programda 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin,  Kayseri’deki uyuşturucu sorununa yönelik olarak, Sağlık Müdürü Ali Rıza Benli’nin, uyuşturucu bağımlılarının tedavisine yönelik olarak “İstanbul’da bir örneği var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş.  yaptı. Sağlık Bakanlığı da, Eğitim Araştırma Hastaneleri destek verdi. Kayseri’de de olursa, biz de destek veririz” açıklamasını hatırlatması üzerine Başkan Çelik, şunları söyledi: “Uyuşturucuyla mücadeleyi de tabi ben yaparım, ama birinci öncelikle yapması gereken Sağlık Müdürlüğü ise onun bir kere önüne düşmesi lazım. Bu sene bizim hedefimiz, engelsiz yaşam merkeziyle ilgili çalışmalarımızı bitirmek. Biz Sağlık Bakanlığı değiliz, ama bu noktada da inşallah bizim radarımıza girdi bu iş. Önümüzdeki dönemde inşallah biz bu konuda Türkiye’de en sonuç odaklı netice alacak bir işi başarıyla yapacağız. Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceğiz”

 

HAYVANAT BAHAÇESİ’NDEKİ KAYIP ET DAVASI…

Çelik, Spor A.Ş bünyesindeki faaliyet gösteren Hayvanat Bahçesindeki bir “kayıp et olayıyla” ilgili soruşturma konusundaki soruya da, “Hukuka ulaşmış konularda çok açıklama yapmak istemiyorum. Hukuki çerçevede işler yürüyor” diye cevap verdi.

 

“ŞU AN İTİBARİ İLE BİR ERKEN SEÇİM YOK”

Erken seçim ile ilgili olarak yaşanan tartışmalara da değinen Çelik,  şunları söyledi:  “Şu anda önümüze gelmiş bir konu yok. Her şey zamanında yapılacak. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da açıkladığı şu an itibari ile bir erken seçim yok. Herhangi bir ittifak olursa biz Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda hareket ederiz. O konuda sıkıntı yok. Ola ki farklı tarzda bir birliktelik olursa Genel Merkezimizin aldığı karara, teşkilatçılığın ne demek olduğunu iyi bilen biri olarak alınan karara biz uymakla mükellefiz” 

YENİDEN ADAY OLACAK MI: “BİR YERİ İSTEMEKLE OLMUYOR”

Başkan Çelik, Büyükşehir’e yeniden adaylığı ile ilgili olarak da, “Adaylık konusunda Mustafa Çelik hiçbir konuda ben şurada olacağım diye ortaya düşmedi. Bundan sonra da düşmez. Eğer bir hizmet yapılacaksa, yaptığınız iş ortada görünüyorsa zaten siz istemeseniz bile o noktaya gelmiş oluyorsunuz. Şu hizmet dönemi arasında göreve geldik. O süreyi en iyi şekilde doldurmaya çalışıyoruz. Eğer yaptığınız hizmetler bir başarı olarak görünüyorsa siz isteseniz de istemeseniz de aday olarak gösterilirsiniz. Bir yeri istemekle olmuyor. AK Parti’nin diğer partilerden en önemli özelliği bu. Bir isim tespit edileceği zaman yönetilecek olan insanların görüşlerine başvurulur ve bu birikimler değerlendirilerek karar verilir. Partimiz sahada ölçüm yapıyor, performans değerlendirme raporları hazırlanıyor. Herkesin karnesi önünde. Bizim yaptığımız ve genel merkezin yaptığı anketlerde üst seviyelerde memnuniyetler çıkıyor”

Haber: Cafer ZENGİN