Psikolojik puan dirençi geçilebilecek mi?

Kayserili borsa yatırımcılarının da merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da haftalık kapanış kaç puanda oldu? Gelecek hafta psikolojik puan dirençi geçilebilecek mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Psikolojik puan dirençi geçilebilecek mi?

Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde cuma günü haftalık kapanış yüzde 0.78 artışla 7.959 puanda oldu. 

Kayserili yatırıncılarında yakından takip ettiği Borsa İstanbul BIST 100 endeksi geçtiğimiz hafta, 20 Kasım Pazartesi günü 7.918 puanla başladı ve 24 Kasım Cuma günü yüzde 0.78 puan değer artışıyla 7.898 puanda tamamladı. Hafta boyunca en yüksek 8.054 puanı gören BİST 100 endeksi, en düşük ise 7.851 puanı gördü.

Hafta boyunca uzmanlar tarafından psiklojik direnç hattı olarak belirtilen 8.000 puanın hemen altında işlem gören ve 22 Kasım Çarşmaba günüde 8.000 puan üzerine çıkan ama kalamayan BİST 100 endeksi psikolojik direnç hattına yakın bir haftalık kapanış yaptı.

Borsa İstanbul’da cuma günü en çok alıcılı sektörler; orman, metal ve banka olurken ne çok satıcılı sektör ise faktöring ve bilişim oldu.

Cuma günü BİST 100'de en çok kazandıran şirketler ECZYT, IMASM, SMRTG, ECILC, TKFEN olurken en çok kaybettirenler ise MIATK, PENTA, VAKBN, YEOTK, AKCNS oldu.

Psikolojik puan dirençi geçilebilecek mi?

3 şirket daha halka arz olacak

"CATES" koduyla Çates Elektrik Üretim A.Ş., "BEGYO" koduyla  Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde Borsa İstanbul'da halka arz için talep toplayacak. "SKYMD" koduyla Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ise arz tarihi daha netleşmedi.