Psikolojik direnç hattı kırıldı! Kısa kısa özetler

Kayserili yatırımcılarında yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da hafta nasıl geçti? Haftanın özeti, sürpriz yükselenler ve dikkat çeken şirket performansları! Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Psikolojik direnç hattı kırıldı! Kısa kısa özetler

Kayserili yatırımcılarında merakla takip ettiği Borsa İstanbul BİST 100 endeksi, geçtiğimiz haftayı 8.346 puanda tamamlayarak yüzde 2.16 artış yaşadı. Hafta boyunca en yüksek 8.347 puanı gören endeks, en düşük seviye olarak 7.915 puanı kaydetti.

3 haftadır pozitif görüntüsünü koruyan BİST 100 endeksi, uzmanlar tarafından psikolojik direnç hattı olarak belirtilen 8.000 puan üzerinde günlük ve haftalık kapanış yaptı. 

Psikolojik direnç hattı kırıldı! Kısa kısa özetler

Sektörel durum ve şirket performansları

Cuma günü en çok yükselen sektörler iletişim, faktöring ve holding sektörü olurken, sigorta sektörü piyasadan negatif ayrıştı.

BİST 100 endeksinde cuma günü en çok kazandıran şirketler arasında Borsa'da "KAYSE" koduyla işlem gören Kayserili şirket Kayseri Şeker Fabrikası'da yer alırken diğer şirketler ise, TTKOM, ISMEN, EKGYO, GUBRF oldu ve en çok kaybettiren şirketler ise QUAGR, SDTTR, AKFYE, KCAER, OTKAR oldu.

Haftalık şirket performansları

Haftalık bazda BİST 100 endeksinde yer alan şirketler arasında en çok kazandıran şirketler Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KCAER) yüzde 18.34, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EKGYO) yüzde 17.20, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR) yüzde 16.05 öne çıkarken, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK) yüzde - 1.81, Akbank T.A.Ş. (AKBNK) yüzde - 1.47, Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALFAS) yüzde - 1.47 ile haftalık en çok kaybettirenler arasında yer aldı.