Piyasaların beklediği karar günü belli oldu

Piyasaları yakından takip eden Kayserili vatandaşlarında merak ile beklediği Merkez Bankası'nın haziran ayı faiz karar günü hangi gün? Geçen mayıs ayı faiz kararı nasıldı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Piyasaların beklediği karar günü belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili yatırımcılar tarafından da merak ile beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faiz kararını vermek için bu ay ne zaman toplanacak. Merkez Bankasının para politikası kurul toplantısı tarihi belli oldu mu? Alınan karar piyasaları nasıl etkileyecek? Mayıs ayı para politikası kurul toplantısında nasıl bir karar çıkmıştı.

Piyasaların beklediği faiz karar günü belli oldu
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ilk faiz karar toplantısı olacak olan ve piyasaları yakından takip eden Kayserili vatandaşlarımız tarafından da sıkça sorgulanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Haziran Ayı Para Politikası Kurul Toplantısı 22 Haziran Perşembe günü yapılacak. Politika faiz kararının ise saat 14:00’da açıklanması bekleniyor.

MERKEZ BANKASININ MAYIS AYI POLİTİKA FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayıs Ayı Para Politikası Kurul toplantısında politika faizini yüzde 8,50’de sabit tutmuştu. Merkez Bankası ocak ayında faiz kararı açıklamamış şubat ayında ise politika faizinin yarım puan indirerek 8,50’ye çekmişti. Mart ayında ise değişiklik yapmamıştı. Nisan ve mayıs ayında ise sabit tutmuştu.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Merkez Bankası’na atanan ilk kadın başkan olan Dr. Hafize Gaye Erkan, ABD’de ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak da biliniyor. 

Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nden ikincilik ile mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne 26'ncı olarak girdi ve bölümünü birincilikle tamamladı. 

Hafize Gaye Erkan’a 9 üniversiteden burs teklifi geldi. Erkan, tercihini Princeton'dan yana kullandı. Böylece her yıl sadece 2 kişiye verilen 'Onursal doktora' bursu ve ABD Ulusal Bilim Vakfı'ndan araştırmaları için sınırsız bütçe imkânına sahip oldu.
Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi. Bu sayede ülkedeki "en genç finans profesörü" unvanını elde etmiş oldu. 
Hafize Gaye Erkan, finans alanında çalışmaya 2005 yılında Goldman Sachs'da başladı ve yaklaşık 9 yıl çalıştı. Ardından First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı. Bankada başarılı bir kariyere imza attı ve bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde geniş rol oynadı. Bu sayede bankanın tepe yöneticilerinden biri konumuna geldi. Hafize Gaye Erkan, küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.