Patronunu öldürmüştü! Aldığı ceza belli oldu...

Çalıştığı iş yerinin sahibini öldüren sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Patronunu öldürmüştü! Aldığı ceza belli oldu...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi ilçesinde çalıştığı restoranın patronu olan 47 yaşındaki Mehmet Karadağ’ı öldüren tutuklu sanık Tahir Berktaş(32) Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada hakim karşısına çıktı.

Görülen davada taraflar ve taraf vekilleri hazır bulundu. Davacı taraf; sanığın maktul Mehmet Karadağ’ı öldürdüğünü, suçlamaları kabul ettiğini, cinayeti itiraf ettiğini, en ağır cezayı alması gerektiğini mahkeme heyetinden talep etti.

Müşteki S.K. mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sanık planlayarak tasarlayarak Mehmet Karadağ’ı öldürmüştür. En ağır cezayı alsın. Vicdansız ahlaksız.”

Müşteki Ö.K. ise “Sanık ağabeyimi vurmayıp gidebilirdi. Kasten öldürme niyetiyle öldürüyor. Vuruyor sonra da başında ölmesini bekliyor. En ağır cezayı almasını istiyoruz.” dedi.

Mahkeme heyeti Sanık Tahir Berktaş’tan savunmasını istedi. Berktaş, “Müşteki beyanlarını kabul etmiyorum. Evet maktulü öldürdüm çünkü bana sözlü ve cinsel tacizde bulunuyordu. Bir aya yakın yanında çalıştım bana sürekli küfür ve hakaretler ediyordu. Benim de bir onurum var gururum var. Olay gerçekleştiğinde uyumuyordu uyanıktı. Bana tacizde bulundu. Ben kendimi savundum. Haksız tahrik ve meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmasını istiyorum. Olay sonrası maktule ait arabanın anahtarı masanın üzerindeydi arabayı alıp son bir kez ailemi görmek için Afşin’e doğru yola çıktım. Ailemi gördükten sonra teslim olacaktım.”

Karar

Sanığın maktule yönelik üzerine atılı suçu işlediği sabit olduğundan tutukluluk halinin devamına, gece vakti hırsızlık suçundan 10 yıl 6 ay, öldürme suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Ne olmuştu?

19 Eylül 2022 tarihinde Sarımsaklı mahallesinde akşam saatlerinde patronu Mehmet Karadağ’ı pompalı tüfekle öldüren sanık Tahir Berktaş olay sonrası Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı.