Öztürk'ü bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Öztürk'ü bıçaklayan saldırgan tutuklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Belediye Başkanı Ak Parti'li Esat Öztürk'ü , bıçakla yaralayan Mehmet Alanbay, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ak Partili Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, bahçesinden yol geçmesi nedeniyle öfkelendiği ifade edilen bir kişi tarafından bıçaklandı. İki bıçak darbesi alan Başkan Öztürk, helikopter ambulansla Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Ayı saldırıda Fen İşleri Sorumlusu Sinan Sivritepe de 3 yerinden bıçaklandı ve Eğitim, Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Seydilli Mahallesi'ndeki yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Burada, Mehmet A. ile Başkan Öztürk arasında tartışma çıktı. Bahçesinden yolun geçmesine tepki gösteren, ağaçların kesildiğini öne süren Mehmet A., kendisini ikna etmeye çalışan Başkan Esat Öztürk'ü iki kez bıçakladı.  Göğüs kafesinin alt kısmına aldığı 2 bıçak darbesiyle yaralanan Başkan Öztürk, çağrılan ambulans helikopterle Kayseri kent merkezindeki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne kaldırıldı. Suç aleti bıçakla gözaltına alınan Mehmet A.'da polis tarafından gözaltına alındı.

“SAĞLIK DURUMU İYİ”

ERÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ise Öztürk'tün sağlık durumunun iyi olduğunu, bıçak darbelerinin iç organlara zarar vermediğini söyledi.  Diğer yandan Öztürk’ü hastanede Vali Süleyman Kamçı başta olmak üzere birçok isim ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yapması gerekeni yapmış ve kötü niyetli birinin saldırısına uğramış” dedi.

“HİÇBİR ŞEY ŞİDDETLE ÇÖZÜLMEZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayradar da Öztürk’ün durumunun iyi olduğunu ve kontrol amaçlı yoğun bakımda tutulduğunu söyledi. Çolakbayrakdar, “Olay çirkin bir olay ve şiddetle kınıyoruz. Hiçbir şey şiddetle çözülmez. Bizler kamu adına görev yapan kişileriz, halka hizmet eden kişileriz. Halk ne isterse onları yapmaya mükellefiz.  Bazılarının hoşuna gitmeye şeyleri ifade etme biçimi şiddet olamaz” diye konuştu.

FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ DE YARALANDI

Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de, Öztürk’ü ziyaret edenler arasında yer aldı. Öztürk ile görüştüğünü kaydeden Benli, “Başkanımızı helikopter ambulansla naklini sağladık. Şükür ucuz atlattık” şeklinde konuştu. Benli, olayla ilgili Belediye Fen İşleri Sorumlusunun da 3 bıçak darbesi ile yaralandığını ve onunda sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

BELEDİYE MİMARI DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Yahyalı’da daha önce meydana gelen bir diğer olayda da 3 kişi belediye çalışanına saldırmıştı. Olay sonrası saldırıya uğrayan Belediye çalışanı Mimar Orhan Ergün, savcılığa şikayetçi oldu. Saldırının nedeninin ise şikâyet üzerine “izinsiz tadilat yapılan” bir iş yerine yasal işlem başlatılması olduğu belirtilmişti.

TUTUKLANDI

Şüpheli Mehmet Alanbay, emniyetteki işlemlerinin ardından dün gece sevk edildiği Yahyalı Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adam yaralamak ve devlet görevlisine hakaret ve yaralama tutuklandu. Alanbay, Bünyan Kapalı Cezaevi'ne kondu.

Bu arada belediye çalışanları, hastanede yatan Belediye Başkanı Esat Öztürk'e tartışmaya neden olan yolun tamamlanan fotoğraflarını cep telefonuna göndererek, geçmiş olsun dileklerini iletti

Haber: Cafer ZENGİN