Özışık'tan mahkeme kararı sonrası ilk açıklama!

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi eski Başkanı, 28. Dönem Kayseri bağımsız milletvekili adayı Vedat Ali Özışık'tan beraat kararı sonrası ilk açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özışık'tan mahkeme kararı sonrası ilk açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi eski Başkanı, 28. Dönem Kayseri bağımsız milletvekili adayı Vedat Ali Özışık'tan beraat kararı sonrası ilk açıklama geldi. Vedat Ali Özışık, 2010 yılında Kayseri Şeker'de yolsuzluk iddialarıyla görevden alınmış ve yargılanmaya başlamıştı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Vedat Ali Özışık katılmazken Özışık'ın vekili duruşmada hazır bulundu. Vekil, mahkeme heyetinden Özışık'ın beraatini talep etti. Mahkeme heyeti görülen dava sonunda karara vardı ve Vedat Ali Özışık'ın beraatine hükmetti.

Özışık beraat kararı sonrası açıklamalarda bulundu. Özışık, "Bugün benim için onurlu ve gururlu bir gün. 2010 senesi 6 Kasım tarihinde cezaevine girmiştim. Aradan 13 sene geçti, 3 senesi cezaevindeydim. Hayatımızı alt üst eden, zulmeden devasa bir örgütün mağdurları olarak mücadele ettik. Bir gün olsun geri adım atmadık, diz çökmedik hep savaştık hala da savaşıyoruz. Bu örgüt tüm ülkemizin kılcal damarlarına girmiş acımasız vahşi bir örgüt. Hala daha Türkiye’de değişik makamlarda görev yapan çok kişi var hala temizlenmedi inşallah temizlenecek. Bugün itibari ile 13 senedir süren davamız bugün beraatla sonuçlandı. 388 yılla yargılandım akla gelmeyecek iftiralara maruz kaldım. Ben bir aile reisiyim, çocuklarım var. Yıllarca beni çocuklarıma karşı mahcup eden, bana hırsız diyen, bir sürü yafta yapıştıran herkese buradan seslenmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetidir. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün Askeri Okulu okuduğu okulun önünden bu açıklamayı yapıyorum. Herkes haddini bilsin. Adaletin geç de olsa tecelli edeceğini ben biliyordum. Yıllardır süren isyanım, bağırıp çağırmam haklı olduğum içindi. Suçsuzluğum bugün tescillendi. Çok şükür ak pak bugün tüm Türkiye kamuoyunun karşısındayım ve şunu söylüyorum bir an önce Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yöneticiler istifa etmeli ve biz göreve tekrar başlamalıyız. Ayrıca şunu da net bir şekilde söylüyorum madalya taktım diyen bir siyasetçi vardı. Madalyasını alsın münasip bir yerine taksın. Saygılar sunuyorum." dedi.

Özışık'tan mahkeme kararı sonrası ilk açıklama!