Özışık'tan Kayseri Şeker'de Borsa iddiaları

Kayseri Şeker'in Sermaye Piyasası Kurulu tarafından halka arzı geçtiğimiz günlerde onaylanmıştı. Kayseri Şeker tarafından halka arz tanıtım programı da düzenlenmişti. Kayseri Şeker ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı ve Kayseri Bağımsız Milletvekili Adayı Vedat Ali Özışık bu konuya ilişkin bakın Olay Türk Tv ekranlarında neler söyledi? Detaylar haberimizde….

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özışık'tan Kayseri Şeker'de Borsa iddiaları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından halka arzı onaylanan Kayseri Şeker halka arz tanıtım programı geçtiğimiz günlerde düzenlendi.  Kayseri Şeker ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı ve Kayseri Bağımsız Milletvekili Adayı Vedat Ali Özışık, Kayseri Şeker’in halka arzını nasıl değerlendirdi? 
Konuya nasıl bir milletvekili olacağını anlatarak başlayan Özışık, “Ben Kayseri Şeker ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı iken İç Anadolu’yu üretim üssü olarak düşündüm ve ona göre çok büyük projelerim vardı benim ama bu lanet örgüt bana bu darbeyi yaptığında o hizmetimi ilk yüzde 10’dayken kesti. Benim yapmış olduğum sadece hedeflerim içerisinde sadece yüzde 10’luk bir kısım yüzde 90’lık projelerim hepsi gönlümde duruyor. O hizmet yarışını beni engelleyenlere karşı meclise gittiğimde Kayseri’nin çiftçisi, esnafı, ev kadınları, gençlerimiz, çocuklarımız için her bölgede devasa yatırımlar yapması için devletteki tüm proje organlarını ayağa kaldırabilecek inanç ve güvencim var.” diye konuştu.

‘KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI ÇİFTÇİNİN OLMAYACAK’
Milletvekili olduğunda Kayseri Şeker gündeminizde nerede olacak? Sorusunu da yanıtlayan Özışık, “İlk sırada olacak. Örneğin şu anda yüzde on beşlik on altılık bir kısmı halka arz ediyorlar. Evet. Ben biliyorum. Ben bunların yapısını bildiğim için bu örgütü bildiğim için şimdiden söylüyorum bak. Tırnak içerisinde söylüyorum. ‘Yüzde 15’i halka arz ediyoruz’ diye belli bir yere blok olarak satış yapacaklar. Ama halkın gözünü boyayarak yüzde 15’lik bir hisse devir olduktan sonra Kayseri şeker fabrikasında hissedar olan on dört kooperatif var. Bunun içerisinde Varlık Fonu'nda hissesi var. Yüzde 10. Dikkatinizi çekiyorum. Yüzde 15 burada. Yüzde 11’i -12’si varlık fonunda. Kaç etti? Yüzde 25. Yüzde 26 daha diğer kooperatifte hisse topladığı andan itibaren Kayseri çiftçisinin şeker fabrikası olmayacak. Ve bu proje bu. Hisse çoğunluğu Kayseri pancar kooperatifinin çıkacak tabii. Çıkıyor şimdi.” ifadelerini kullandı. 
Özışık, Kayseri Şeker değerlendirmesini rakamlarla anlattı.