Özhaseki'ye 200 araç tepkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, Hatay'a giderken makam aracı yerine otobüs kullandı. O anlara ilişkin yayınlanan videoda Bakan Özhaseki, 'Şimdi herhalde 200 tane araç olması lazımdı arka tarafta, ondan kurtarmış olduk' açıklamalarını yaptı. Özhaseki'nin bu açıklamasına CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış'tan sert eleştiri geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Özhaseki'ye 200 araç tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde tasarruf tedbirlerini açıklarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Hatay’a özel araç yerine, milletvekilleri, belediye başkanları ve valilerin olduğu tek otobüsle gitti. O anlara ilişkin bir video yayınlanırkan Bakan Özhaseki’nin, “Şimdi herhalde 200 tane araç olması lazımdı arka tarafta, ondan kurtarmış olduk” ifadeleri dikkat çekti. 

Özhaseki'ye 200 araç tepkisi

 ‘Lüksün, şatafatın, israfın, ihtişamın efendisi olmuş iktidar’

Özhaseki’nin bu açıklamalarına bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış’tan geldi. 

Ak Parti iktidarının ‘tasarruf’ kelimesini sadece kelime olarak kullanacaklarını, hiçbir zaman ilke edinemeyeceklerini söyleyen Ünalmış, “AKP, son 22 yıldır yerelde ve genelde iktidardı. Lüksün, şatafatın, israfın, ihtişamın efendisi olmuş iktidar avaneleri, şimdi “itibardan tasarruf olmaz” diye kullandıkları “tasarruf” kelimesini, güya Maliye Bakanlığı’nın brifingi doğrultusunda kullanmaya başladılar. Sadece kelime olarak kullanacakları, hiçbir zaman ilke olarak edinemeyecekleri “tasarruf” ibaresini bu günlerde zikretmelerinin asıl sebebi, belediyelerin ellerinden gitmesi ve 14’ü büyükşehir olmak üzere, 35 il belediyesi, toplam 408 belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasıdır.” dedi.

Özhaseki'ye 200 araç tepkisi

‘AKP zihniyeti şimdi tasarruf adı altında belediyelerin gelirlerine el koymanın planlarını yapıyor’

Seçimlerin ardından Maliye Bakanının açıklamalarını da hatırlatan Ünalmış, konunun tasarruf olmadığını CHP’li belediyelerin kaynaklarını kesmenin derdinde olduğunun altını çizdi. Ünalmış açıklamlarını şöyle sürdürdü; “Seçimlerden hemen sonra Maliye Bakanı da bu konuyu gündeme getirmiş, belediyeler ‘kendi yağında kavrulsun’ demişti. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin pandemide hizmetini engellemeye çalışan, kısmen de başarılı olan AKP zihniyeti, aynı zihniyetle şimdi tasarruf adı altında belediyelerin kaynaklarını kesmenin, gelirlerine el koymanın planlarını yapıyor .

Önceden 200 araçla giderler-miş!
Efendiler!
22 yıldır iktidarda olan sizsiniz…
Merkez Bankası’nı tam takır kuru bakır haline getiren sizsiniz!
Ülkede lüksün, şatafatın, ihtişamın, israfın sembolü sizsiniz.
Aksırıncıya kadar, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyen sizsiniz!
Tasarruf şimdi mi aklınıza geldi?
Kafanızın ardındaki düşünceleri çok iyi biliyoruz.
Millet de bu algılarınıza inanmıyor artık!
Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın.
Tasarruf yalanlarınızı külahımıza anlatın!”