Özhaseki'nin tartışılan açıklaması akıllara o ismi getirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalarda tepkilere neden olurken akıllara hangi ismi getirdi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özhaseki'nin tartışılan açıklaması akıllara o ismi getirdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar tartışmaları beraberinde getirdi. Bakan Özhaseki, deprem bölgesine yapılan evlerin kalitesinden bahsederken, depremzedelerin ‘Valla yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz’ dediğini söyledi. Özhaseki açıklamasında, “Şimdiki evlerin kalitesi, standardı eskisinden çok yüksek. Hele hele köylerdeki. Şimdi taştan yığma yerleri yapmışlar iki odalı üç odalı, şimdi oralar yıkılıyor villa gibi evler veriyoruz. Yaptığımız köy evleri şu ana kadar evlerine gittiğim misafir olduğum vatandaşlarımızın söylediği şu ‘Allah razı olsun. Evimiz yıkıldı (eğer ölülerde yoksa) valla yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz’ diyorlar. Ama ölü varsa tabi onun acısını ölçecek bir alet daha icat olmadı."  ifadelerini kullandı.

Özhaseki'nin tartışılan açıklaması akıllara o ismi getirdi

 Ardından sözlerinin algı operasyonu yapılmak için kullanıldığını ifade eden Özhaseki yeni açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler.  Vatandaşımız şöyle söylüyor; ‘Bize mis gibi villa verdiniz’. Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz.” 

 

Özhaseki’nin tartışmalara neden olan bu sözleri akıllara AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i getirdi. 2021 yılında Türkiye’nin dört bir yanından peş peşe orman yangınları yaşanmış, çok sayıda insanın evi yanmıştı. Antalya’nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangını ile ilgili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, skandal ifadeler kullanmıştı. 

Özhaseki'nin tartışılan açıklaması akıllara o ismi getirdi

Evleri kullanılmaz hale gelen vatandaş için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli konutlar yapılacaığını ifade eden Özeren, “Evleri çok eski evi olan vatandaşlar keşke bizim de evimiz yansaydı diyecekler” dedi.