Herkes Özhaseki'nin bu sözlerini konuşuyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhseki'nin, depremzedelere teslim edilen evlerle ilgili söylediği sözler tartışmaya neden oldu. Özhaseki'den açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Herkes Özhaseki'nin bu sözlerini konuşuyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan felaketin üzerinden 1 yıl geçerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 11 ilde çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep ve Hatay’ın ardından acının yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta da TOKİ, Emlak Konut ve Yapı İşleri eliyle yapımı tamamlanan 9 bin 289 kalıcı konut, afetzedelere teslim edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin depremzedelere teslime dilen evlerle ilgili açıklamaları ise tartışmalara neden oldu. Özel bir televizyon kanalında konuşan Bakan Özhaseki, yapılan evlerin kalitesinden bahsetti. Özhaseki, “Şimdiki evlerin kalitesi, standardı eskisinden çok yüksek. Hele hele köylerdeki. Şimdi taştan yığma yerleri yapmışlar iki odalı üç odalı, şimdi oralar yıkılıyor villa gibi evler veriyoruz.” dedi.

Bakan Özhaseki, depremzedelerin, can kaybı yoksa evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını ifade ettiğini de paylaşyı. Özhaseki açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Yaptığımız köy evleri şu ana kadar evlerine gittiğim misafir olduğum vatandaşlarımızın söylediği şu ‘Allah razı olsun. Evimiz yıkıldı (eğer ölülerde yoksa) valla yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz’ diyorlar. Ama ölü varsa tabi onun acısını ölçecek bir alet daha icat olmadı." 

Bu sözler tartışmaları beraberinde getirirken, Özhaseki’den açıklama gecikmedi.Algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını söyleyen Özhaseki, “Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler.  Vatandaşımız şöyle söylüyor; ‘Bize mis gibi villa verdiniz’. Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.