Özhaseki, Erciyes'ten fışkıran mucizeye dokundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin göz bebeği Erciyes'e çıktı. Bakan Özhaseki burada fışkıran mucizeye dokundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Özhaseki, Erciyes'ten fışkıran mucizeye dokundu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir dizi programlara katılmak üzere cuma günü Kayseri’ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin kış turizminde öncüsü Erciyes’e çıktı. Bakan Özhaseki’ye, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da eşlik etti.

Özhaseki, Erciyes'ten fışkıran mucizeye dokundu

Erciyes’ e çıkan Bakan Özhaseki Jeotermal sondaj alanında da incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erciyes’in potansiyelini arttırmak ve 12 ay kullanılabilir bir cazibe merkezi haline getirmek için sıcak su sondaj çalışmaları devam ederken Bakan Özhaseki’ye sıcak su ile ilgili son bilgileri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman aktardı. 

Özhaseki termal su alanındaki incelemelerin ardından esnafı ziyaret ederek sohbet etti. 

Özhaseki, Erciyes'ten fışkıran mucizeye dokundu

Konuya ilişkin fotoğraf paylaşan Başkan Yalçın, “Erciyes Kış Turizm Merkezi'nin mimarı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile birlikte Erciyes'teyiz. Hem esnaflarımızı ziyaret ettik hem de Erciyes'e bambaşka bir özellik daha kazandıracak termal su çalışmaları hakkında bilgiler aldık.” diye konuştu.

Özhaseki, Erciyes'ten fışkıran mucizeye dokundu

Geçtiğimiz aylarda müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç vermiş ve Erciyes’te yapılan sondaj çalışmalarının ardından termal su bulduklarını söylemişti. 385 metre derinlikte 35,9 derece sıcak su bulunan Erciyes’te, 420 metreye kadar inilip, 50 derecenin üzerinde sıcak su bulunması hedeflendiği belirtilmişti. Çalışmalar kapsamında KASKİ Laboratuvarı’na gönderilen su ile ilgili test işlemleri de devam ettiği ifade edilmişti.