Özhaseki'den yıkılan bina ile ilgili 'kaçak' açıklaması

Sabah saatlerinde İstanbul'da çöken 3 katlı bina ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Özhaseki'den yıkılan bina ile ilgili 'kaçak' açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul Küçülçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde 3 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen bir nedenle sabah saatlerinde çöktü. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Faciada 1 kişi yaşamını yitirirken, 8 kişi ise yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edilirken olaya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den açıklama geldi. 

Bakan Özhaseki, ilk incelemeler neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği daha sonra ise 1,5 kat kaçak olarak eklendiğini ifade etti. Özhaseki açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

“İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun.

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir. 

Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.

Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz.”