Kayseri'de 'Çalışanların motivasyonu düşüyor' dediler ve bakın ne yaptılar?

Kayseri'de faaliyet gösteren Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Tarım Orman Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı, orantısızlık nedeniyle çalışanların motivasyonunun düştüğünü belirterek, Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 'Çalışanların motivasyonu düşüyor' dediler ve bakın ne yaptılar?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım Orman Sendikası Kayseri Şube yönetimi,  dikkat çeken bir başvuru yaptı. Sendika yönetimi, promosyon miktarlarının aylık yoksulluk sınırının altında kaldığını belirterek, bu durumun genel çalışma motivasyonunun düşürdüğünü dile getirdi. Sendikanın Kayseri, Şube Başkanı Burak Işık, ‘Promosyon Güncellemesi’ konusunda Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurduklarını söyledi.

Kayseri'de 'Çalışanların motivasyonu düşüyor' diyen sendika bakın ne yaptı?

Günümüz şartlarına uygun değil!

Başkan Burak Işık, ‘Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde çalışan üyelerimizin talepleri doğrultusunda, anılan Müdürlükçe 2022 yılında yapılan maaş promosyon anlaşmasının günümüz şartlarına uygun olmadığı, yenilenmesi veya revize edilmesi gerektiğini içeren talep dilekçemizi Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdik’ dedi.

Kayseri'de 'Çalışanların motivasyonu düşüyor' diyen sendika bakın ne yaptı?

Promosyon aylık yoksulluk sınırının altında kaldı

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: Maaş promosyonları için imzalanan protokollerin imzalanan tarihte alınan maaşlarla orantılı olarak anlaşılan tutarlara bakıldığında şimdiki beklentilerin çok uzağında kaldığı görülmektedir. Günümüz şartlarında maaş, promosyon hacimlerinin birbiriyle son derece orantısız olduğu, alınan promosyon miktarlarının aylık yoksulluk sınırının altında kaldığı, sürecin bankalar lehine çalışan aleyhine oluşması nedeniyle genel çalışma motivasyonunun düşürdüğü de bilinmektedir. Maaş, promosyon ödemleri sadece finansal ve hukuksal çerçevede değerlendirilmeyip, çalışanların sosyal refah düzeyinin artması açısından da önem kazanmaktadır. Bu itibarla yukarıda sayılan nedenler çerçevesinde promosyon sözleşmesinin fesih veya revize edilmesi için gerekli çalışmanın yapılması gerekmektedir. Söz konusu yenileme çalışmasının yapılarak çalışanlarımıza bilgi verilmesini arz ederiz.

Kayseri'de 'Çalışanların motivasyonu düşüyor' diyen sendika bakın ne yaptı?