Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu. Sendika çalışmalarına başladı. Sendikanın genel başkanlığını ise kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim yapıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu ve üye çalışmalarına başladı. Sendikanın adı Turan Eğitimcileri Sendikası. Kısa adı TURAN-SEN olan sendikanın Genel Başkanı ise kamuoyunun çok yanından tanıdığı bir isim.

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim

Sendikanın genel başkanı baklın kim oldu?

Uzun yıllar Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı olarak görev yapan, aynı zamanda Hürriyetçi Eğitim Sen'de de bir süre yöneticilik yapan Ali İhsan Öztürk, TURAN-SEN'in genel başkanı. Kayseri'de yaptığı eylemlerle birdönem sendikacılıktarihine damgasını vuran Öztürk, 'Nerede kalmıştık! Bismillah' paylaşımı yaptı.

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim

TURAN-SEN'e üye olan eğitimcilerin formlarını da paylaşan Genel Başkan Ali İhsan Öztürk, sendikanın yolunu da şu şekilde özetledi: Atatürk'ün çizdiği Atsız'ın yazdığı yoldan.

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim

Öztürk, TURAN-SEN'le eski günlerine dönecek mi?

Hakkında açılan bir çok dava ile de bilinen Öztürk'ün, TURAN-SEN ile eski günlerine dönüp dönmeyeceği de merak konusu oldu. Öztürk ve arkadaşları özellikle Kayseri'de yaptıkları ilginç ve ses getiren eylemlerle bir döneme damgasını vurmuşlardı.

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim

Sendika genel merkez binası Talas'ta, logosunda kurt var, yönetimde kimler var

Diğer yandan Turan Eğitimcileri Sendikası Genel Merkez Yönetiminin adresinin Talas olduğu ifade edildi. Logosunda kurt olan sendika Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Harman Mahallesi Salkım Sokak No: 14'te bulunan binada hizmet verecek olan sendikanın kurucu yönetimi şu şekilde; Genel Başkan Ali İhsan Öztürk, Genel Başkan Yardımcıları ise; Nural Kuyrukcu, Murat Güçlü, Dr İlker Yılmaz,  Ümit İlbasmış ve Mustafa Yaşar. 

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim

Sendikanın amaçları neler?

'Eğitim, Öğretim ve Bilim hizmetleri' hizmet kolunda faaliyet gösterecek olan sendikanın kurulu amacı tüzükte şu şekilde ifade ediliyor: Üyelerinin üstün sorumluluk duygusuna ve eğitimin gücüne dayanarak; Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal eğitim hedefini geliştirerek korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterir. Üyelerinin daha yeterli, saygın, onurlu birer meslek elemanı olmaları için işverenin, üniversitelerin ve diğer ilgili kuruluşların olanaklarından yararlanır. Üyelerinin mesleki yeterliliklerini artıracak ve sorunlarını çözecek, onlara bilgi ve deneyim kazandıracak, milli tasarruf ve yatırımın gelişmesine, verimliliğin artmasına hizmet edecek, kamu hizmetlerinin kalitesini artıracak ve vatandaşa daha iyi hizmet verilmesini sağlayacak bilimsel çalışmalar yapar. Bu amaçla; kurs, seminer, konferans, panel, açık oturum, kurultay ve tüm eğitim ve sosyal faaliyetleri düzenler. Kadınların çalışma yaşamı ve toplumsal yaşam içinde ayrımcılığa uğramamasını, çocuk haklarının, engelli ve bakıma gereksinim duyan yurttaşların, evrensel ölçütler çerçevesinde çalışma yaşamı ve toplumsal yaşama uyumlu hale getirilmesi için mücadele eder. Örgütlenme ve sendika özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılması için mücadele eder. Türk devlet ve topluluklarındaki eğitim çalışanlarıyla kültür, sanat ve bilim,spor alanlarında işbirliği yapmak ve projeler geliştirmek, eğitimin millîleştirilmesi konusunda çalışmalar yapmayı, projeler geliştirmeyi Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasasında yer alan, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ilkesine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak demokrasinin korunup bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için çaba göstermeyi, firsat ve imkan eşitliği içinde çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim ve öğretim hakkından faydalanması için gayret göstermeyi, anayasada ifadesini bulan Türk milliyetçiliği fikrinin eğitim politikalarında hakim olması için çalışmayı, tarih, kültür, yer altı, yer üstü kaynakları ile doğal varlıklarının korunması için çalışmalar yapmayı Türk devletlerinde çalışan eğitim ve bilim çalışanlarıyla Türk milletinin birliği için ortak çalışmalar ve projeler ortaya koymayı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması yolunda Türk milli eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde görüş ve önerilerde bulunmayı tüm Türk vatandaşlarının fırsat ve imkan eşitliği içinde çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim ve öğretim hakkından faydalanması için gayret göstermeyi, anayasada ifadesini bulan Türk Milleti ve Devletinin bölünmez bütünlüğünü benimseyen, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması yolunda Türk milli eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde görüş ve önerilerde bulunmayı amaç edinmiştir.

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim

Ali İhsan Öztürk kimdir?

1969 yılında Kayseri ili Akkışla ilçesi Ganişeyh Köyünde doğdu. İlkokulu burada okudu. Ortaokulu Kayseri Kadı Burhanettin Ortaokulu, liseyi Kayseri Lisesi, Sivas Hafik Lisesi ve Kayseri Fevzi Çakmak Lisesi’nde tamamladı. 1984 yılında kaydolduğu Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra, Dinler Tarihinden yüksek lisans yaparak Bilim Uzmanı unvanını kazandı. 1986 yılında futbol hakemliğine başladı. Üç yıl profesyonel ligde olmak üzere on bir yıl faal futbol hakemliği yaptı. Halen futbol hakemi gözlemciliğine devam etmektedir. Birçok spor dalıyla uğraştı ve çeşitli dereceler aldı. 2001 yılında izci lideri oldu. Şiir yazmak ve seyahat etmek hobileri arasında yer almaktadır. Birçok dergide yazıları ve şiirleri yayınlandı. Bazı dergilerde genel yayın yönetmenliği, yazı kurulu ve yayın kurulu üyeliği ve il temsilciliği yaptı. Laçin Yayın Evini kurdu. Erciyes Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanlığı, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, MHP Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Kamu- Sen İl Temsilciliği yanında birçok dernek, parti, sivil toplum kuruluşunda kurucular kurulu üyeliği, başkan, başkan yardımcılıkları, üst kurul delegeliği, yönetim kurulu üyeliği ve danışmanlık görevlerinde bulundu. Vatanî görevini 1998 yılında Doğu Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde başarıyla tamamladı ve takdirname ile ödüllendirildi. 1995–1996 yılında Türk Eğitim- Sen Kayseri Şubesi kurucular kurulunda ve yetkili kurullarında yer aldı. 2002 yılında Türk Eğitim- Sen Kayseri 2 Nolu Şube kurucu başkanı oldu. 8 Mart 2003 yılında yapılan 1. olağan genel kurulda Türk Eğitim- Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanlığına seçildi ve 19 yıl bu göreve devam etti. 120 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Türk Milli Güçler Birliğinin Kurucusu ve bu birliğin sekreterliğini, kurucu genel başkanı olduğu Turan Derneğinin Genel Başkanlığını, 2021 yılı sonunda kuruluşu tamamlanan Hürriyetçi Eğitim Senendikasında Genel Başkan Yardımcılığını yapmıştır.  Kamudan Haber, Kamudannethaber, kayseriehaber, kamudan, Türk Haber Vizyon, vb. gazete ve sitelerde köşe yazarlığı yapmakta, Yeniçağ Gazetesi Kayseri temsilciliğine devam etmektedir. İnsan Hakları ve Demokrasi Platformu, Temiz ve Yaşanılabilir Çevre Platformu ve Çevre ve İnsan Platformu, Kayseri’de faaliyet gösteren bir gurup sivil toplum kuruluşu temsilcisinin kuruluş çalışmalarını sürdürdüğü Orhun Eğitim Platformunun kurucusu ve üyesidir. Sırasıyla Göksun İHL, Kayseri Merkez İHL, Kayseri Karamancı İHL, Kayseri Lisesi, Hürriyet EML, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Şeker Lisesinde görev yaptı. Halen Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine Hanımla evli, İsmail Turan ve Umut Alperen adında iki çocuk babası.

Genel merkezi Kayseri olan yeni bir sendika kuruldu! Genel Başkanı herkesin tanıdığı bir isim