Özhaseki'den şubat açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den dikkat çeken şubat ayı açıklaması… Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Özhaseki'den şubat açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son yıllarda Türkiye'de yaşanan sıcaklık artışları bu yıl da ülke geneli olarak istenilen derecede yeterli yağışın olmaması ve küresel ısınmanın da etkisiyle kasım, aralık, ocak ayı derken şubat ayında da sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde etkisini gösterdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Mehmet Özhaseki de dikkat çeken paylaşımda bulundu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, şubat ayı sıcaklık ortalaması 7.5 derece olduğunu son 53 yılın en sıcak ikinci şubat ayının yaşandığını duyurdu. Geçtiğimiz ayda hava sıcaklıklarının ortalamanın 3-4 derece üzerinde seyrettiğini belirtti. 

Özhaseki'den şubat açıklaması

Bakan Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Şubat ayı sıcaklık ortalaması 7,5 derece oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün aylık sıcaklık değerlendirmesine göre; 2024 yılı Şubat ayında, sıcaklıklar ortalamaların 3,4 derece üzerinde gerçekleşti. Böylece son 53 yılın en sıcak ikinci şubat ayı olarak kaydedildi." 

Diğer yandan geçtiğimiz ocak ayında da sıcaklık rekoru kırılmıştı. 2024 Ocak ayı son 53 yılın en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçmişti.
 Türkiye genelinde 1991-2020 yılları arasında 2.9 derece olarak ölçülen ocak ayı ortalama sıcaklığı da, önceki ay 5.7 derece ile normallerinin 2.8 derece üzerinde gerçekleşmişti. Sıcaklık analizlerinde, 1971'den itibaren yapılan karşılaştırmaya göre, 2024 Ocak ayı son 53 yılın en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçmişti.