Kazmaya başladılar, 1200 tane yapılacak! Bakın nereye?

Kayseri'nin cazibesini artıracak yeni yatırım çalışması için kollar sıvandı Yapılması planlanan bin 200 konut için çalışmalara başlandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kazmaya başladılar, 1200 tane yapılacak! Bakın nereye?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kumsmall AVM, Mobilyakent, Mobitek, Mobiboya, Kums Enerji gibi önemli yatırımlara imza atan Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, bölgenin cazibesini artıracak yeni bir yatırım için çalışmalarını sürdürüyor. Kumsmall AVM’nin hemen yanındaki arsaya yapılacak olan Home-Ofis projesiyle güvenli bir yaşam alanı kurulması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Yaklaşık bin 200 konutluk Home-Ofis projesi için zeminde bir dizi çalışma gerçekleştirildi. 

Kazmaya başladılar! 1200 tane yapılacak bakın nereye?

Home-Ofis projesinin yapılacağı arazide öncelikli olarak zeminin genel yapısının görülmesi için ERT(Elektrik Rezistivite Tomografi) çalışması ardından paleosismolojik test yapıldı. Paleosismolojik test; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Deprem Araştırma ve Risk Merkezi Müdürü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Alican Kop’un gözetiminde gerçekleştirildi.  

Kazmaya başladılar! 1200 tane yapılacak bakın nereye?

Arazide yapılan elektrik rezistivite tomografi ve paleosismolojik testin ardından ön zemin etüt çalışmalarına geçildi. Bu çalışma çerçevesinde planlanan bina oturum alanlarında zemin sondaj çalışmaları yapıldı. Bina yüksekliği ve binaların vaziyet planı için yapılan çalışmalar sonucu çıkan değerlere göre vaziyet planına karar verilerek projelendirme işlemi devam edecek.