Özer'den, belediyeye ek bütçe tepkisi: Genelde de yerelde de en iyi bildikleri şey satmak!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer: Yine bol bol arsa satacaklar, yine bol bol borçlanacaklar, faize teslim olacaklar. Satıştan başka bir hareketi olmayanlar, giderayak ülkeyi, şehri daha fazla çıkmaza sokup, kaynakları çarçur edecek, vatandaşın hakkını, geleceğini yok edecek.

Özer'den, belediyeye ek bütçe tepkisi: Genelde de yerelde de en iyi bildikleri şey satmak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’den, Kocasinan Belediyesi’ne ek bütçe tepkisi. Özer, belediyenin belirlenen bütçeden daha fazlasını, 730 milyon liralık ek bütçeyi gündeme getirmeye hazırlandığını ifade ederek, “Şimdi belirlenen bütçeden daha fazla yani 730 milyon lira ek bütçe talebi var. Üretimden yana bir çalışma yok, ama tüketen belediyeciliğe, yarınların ipotek altına alındığı iflas sürecine tüm hızıyla devam. Çünkü genelde de yerelde de en iyi bildikleri şey var olanı satmak, tüketmek! Yine bol bol arsa satacaklar, yine bol bol borçlanacaklar, faize teslim olacaklar” dedi.

Özer'den, belediyeye ek bütçe tepkisi: Genelde de yerelde de en iyi bildikleri şey satmak!
"VATANDAŞIN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALIYORLAR"
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Genelde ağabeyleri ne yapıyorsa, yerelde de aynı yolu izliyorlar. Artık yılların yalanı "Borçsuz belediye" masallarına kimse inanmıyor, zaten mızrak da çuvala sığmıyor. Haliyle ütüleri bozuluyor, zaten içerden de "kazın ayağı öyle değilmiş" haberleri geliyor! 2022 yılı için "450 Milyon TL bütçe yaptık" diye hava atanların, bütçesinin ömrü sadece 6 ay sürdü. TÜİK, enflasyonu yüzde 78 açıklarken, AKP'li Kocasinan Belediyesi yüzde 162 ek bütçe talebini Meclise getiriyor. Diğerlerinde de durum farklı değil. Yani aslında AKP'li belediyeler de, TÜİK'e inanmıyor! Zamlardan, fahiş fiyatlardan, pahalılıktan yana içten içe isyan ediyor. Yönetemeyen AKP'nin neden, bu kötü tablonun ise sonuç olduğunu herkes çok iyi biliyor. Şimdi belirlenen bütçeden daha fazla yani 730 milyon lira ek bütçe talebi var. Üretimden yana bir çalışma yok, ama tüketen belediyeciliğe, yarınların ipotek altına alındığı iflas sürecine tüm hızıyla devam. Çünkü genelde de yerelde de en iyi bildikleri şey var olanı satmak, tüketmek! Yine bol bol arsa satacaklar, yine bol bol borçlanacaklar, faize teslim olacaklar. Satıştan başka bir hareketi olmayanlar, giderayak ülkeyi, şehri daha fazla çıkmaza sokup, kaynakları çarçur edecek, vatandaşın hakkını, geleceğini yok edecek. Ama asla umutsuzluk yok. Rant için değil, halk için bütçe diyenler, vatandaş için tıkır tıkır çalışanlar ya gelecek ya gelecek. Geliyor gelmekte olan.

Özer'den, belediyeye ek bütçe tepkisi: Genelde de yerelde de en iyi bildikleri şey satmak!