Özdemir: Asıl tehlike bu binalarda…

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, ülkeyi yasa boğan depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada sistemin denetlenmesinin çok iyi yapılması gerektiği söyledi. Deprem bölgesinde yeni yapılan binaların yıkıldığını dile getiren Özdemir, 'Bu yapı denetim sisteminde de aksaklıkların olduğunu gösteriyor' dedi. Özdemir, Kayseri'de kentsel dönüşümün ağır ilerlediğini de belirterek, uyardı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özdemir: Asıl tehlike bu binalarda…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir,  ülkeyi yasa boğan depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada sistemin denetlenmesinin çok iyi yapılması gerektiği söyledi. Deprem bölgesinde yeni yapılan binaların yıkıldığını dile getiren Özdemir, “Bu yapı denetim sisteminde de aksaklıkların olduğunu gösteriyor.
EV ALIRKEN SÜSÜNE PÜSÜNE BAKMAYIN, GÜVENLİ MİONA BAKIN!
Denetimlerin tam anlamıyla yapılmadığını dile getiren Özdemir, “Ev alırken süsüne püsüne bakıyoruz. Deprem dede, rahmetli Ahmet Mete Işıkara ‘süslü püslü ev almayın, bina sağlamsa ona bakın’ derdi. Biz hala süslü püslü ev alma derdindeyiz” diye konuştu. 
RİSKLİ BİNALAR, SAĞLAM BİNALAR İÇİN TEHLİKE
Riskli binaların sağlam binalar için tehlike oluşturduğunu söyleyen Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, depremin her açıdan ciddiye alınması gereken bir tehlike olduğuna vurgu yaptı. 
Özdemir: Asıl tehlike bu binalarda…
3 FAY HATTI VAR! HER YER İMARA AÇILMAMALI
Kayseri’de 3 tane ana fay hattının olduğunu dile getiren Özdemir, yerleşim planlarının o fay hatlarına göre yapılması gerektiğini söyledi. Özdemir, “Kafamıza göre her yeri imara açmamalıyız. Özellikle eski binaların da depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor” dedi.
KAYSERİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞIR İLERLİYOR
Kayseri’de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının da yeterli olmadığını söyleyen Özdemir, “Kentsel dönüşü yapılıyor, ama ben yeteri kadar hızlı yapıldığını düşünmüyorum. Kentsel dönüşüm daha çok imara açılmamış bölgelerde yeni bina yapılması yolunda gidiyor. Eski binaları yıkıp yeni bina yapılmalı. O da çok ağır ilerliyor. Tek katlı binayı yıkıyoruz. Yeni bina yapıyoruz ama 3-4-5 katlı binaları yıkıp, yenileri yapmıyoruz. Asıl tehlike bu binalarda” diye konuştu. 
DEPREM ANINDA NELER YAPMALI?
Deprem anında neler yapılması gerektiği konusunda da bilgi veren Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, ilk başta kesinlikle binadan kaçmaya çalışmamak gerekiyor. O an kaçmak en kötü çözüm. Sağlam bir eşyanın, koltuğun yanında, kafamızı koruyacak şekilde kapanıp, tutunmak lazım. Deprem geçtikten sonra deprem çantamızı, gerekli olan eşyalarımızı alıp, güvenli bir şekilde toplanma alanına gidip, orda beklemek ve yetkililerin açıklamalarına göre hareket etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.
Özdemir: Asıl tehlike bu binalarda…

Kayseri uyarısı: 3 fay hattı var! Olası depremde 3-5 bin binanın yıkılma ihtimali var! Haberin detayları için TIKLAYIN