Ortaklık bitti! Anlaşamadılar, Kayseri'deki milyonluk tarla satılıyor

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde bulunan tarla satışa çıkıyor. Tarla sahipleri anlaşamayınca, ortaklardan biri ortaklığın giderilmesi davası açtı. Mahkeme söz konusu tarlayı satışa çıkardı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Ortaklık bitti! Anlaşamadılar, Kayseri'deki milyonluk tarla satılıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde ortaklar anlaşamadı. Hal böyle olunca Hacılar'da bulunan 16 bin 075 metrekare tarla mahkemeden satılığa çıkarıldı. Tarşa sahipleri aralarında anlaşamayınca ortaklar çareyi mahkemede aradı. Bazı ortaklar tarlanın paylaşılması için mahkeye başvurdu. Bu kapsamda Kayseri 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu ortaklığın giderilmesi davasından dolayı Beğendik Mahallesi Sakar Eşmecik Caddesi ile Belbaşı Caddesinin kesiştiği konumda olan tarlanın satılacağını açıkladı. 

Ortaklık bitti! Kayseri'deki milyonluk tarla satılıyor

Bilirkişi tarla ile ilgili ne dedi?

Beğendik mahallesi, 4051 Ada, 1 Parsel, Bilirkişi raporunda, 'Satışa konu taşınmaz tapuda her ne kadar tarla olarak kayıtlı ise de çevre özellikleri ve kullanım tarzı nazara alındığında arsa vasfını kazanmış olduğu, taşınmaz üzerinde çok sayıda muhtesat çeşitlicins ve yaşlarda ağaçların bulunmakta olduğu gözlemlenmiştir'  şeklinde ifade edildi.

Ne kadar ücret isteniyor?

Diğer yandan tarla için istenen ücrette belli oldu. Tarlanın değeri mahkeme tarafından 24 Milyopn 796 bin 668,50 TL olarak belirtildi. KDV oranı ise yüzde 10. Söz konusu tarla için ilk arttırma tarihi 23 Eylül 2024 saat 13:30, ikinci arttırma tarihi ise 23 Ekim 2024 saat 13.30 olarak ifade edildi.