Önce zam yaptılar sonra askıya çıktılar

Üniversitelerin yemekhane ücretlerine gelen zam tartışmaları günlerdir sürerken, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesinden dikkat çeken bir sorumluluk projesi geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Önce zam yaptılar sonra askıya çıktılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bulunan Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi 2 Ekim Pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılına başlayacak. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala öğrencileri ise telaş sardı. Artan maliyetler öğrencileri de etkiledi. Okul masrafları, ev, yurt kiralarına ve diğer birçok ürüne gelen zamlar öğrencileri zorlayacak gibi duruyor. Önce zam yaptılar sonra askıya çıktılarGelen zamların ardından yükselen fiyatlar dikkat çekerken, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi yemekhane ücretlerine zam yaptı. 

Erciyes Üniversitesi yemekhanesinde ücretler bir önceki yıla göre zamlanarak öğün fiyatı tek geçiş 5 TL’den 10 TL’ye, ikinci geçiş 11 TL’den 30 TL’ye çıktı. Misafir öğrenci tek geçiş ücreti 30 TL oldu.

Kayseri Üniversitesinde ise fiyatlar geçen yıla oranla zamlanarak öğün fiyat tek geçiş 8 TL’den 15 TL’ye, ikinci geçiş 12 TL’den 20 TL’ye ve misafir öğrenci geçiş ücreti 8 TL’den 15 TL yükseldi. Önce zam yaptılar sonra askıya çıktılarAçıklanan fiyatlara tepkiler ise art arda geldi. Öğrencilerin zor bir dönemden geçtiği süreçte yapılan zamlar eleştirileri de beraberinde getirdi. 

Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi ise bu duruma duyarsız kalmadı. ERÜ’de Askıda Yemek Kampanyası’, KAYÜ’de ise ‘Bugün Yemeğin Benden’ kampanyası başlatıldı. Bu kampanya ile birlikte, yemek yardımında bulunmak isteyen yardımsever vatandaşlar veren elin alan eli görmediği yardımlaşma sistemi ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine istediği sayıda yemek yardımı yapabilecektir.Önce zam yaptılar sonra askıya çıktılarYardıma ihtiyacı olan öğrenci kimseden yardım istemeden kartına yükleme yaparak üniversitelerin yemekhanelerinde kartlı geçiş ve ödeme sistemleriyle yemeğini alabilecek ve yemeğini yiyebilecek. Üniversite ise, öğrencilerden gelecek taleple bu yemeklerden ücretsiz yararlanmasını sağlayacak.Önce zam yaptılar sonra askıya çıktılar