Okullar o gün tatil olacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, herkesin merak ettiği konuya açıklık getirdi.

Okullar o gün tatil olacak!

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kalırken, 15 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki, 15 Mayıs Pazartesi günü okulların açık mı, kapalı mı olacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamayla akıllardaki soru işaretlerini giderdi. 

Bakan Özer, "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ertesi günü olan 15 Mayıs'ta okullarımızı sağlıklı bir şekilde hazırlamak için eğitim öğretime bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimizi de idari izinli sayacağız." dedi. 

Okullar o gün tatil olacak!

Buna göre seçimden sonraki gün yani 15 Mayıs'ta okullar 1 günlük süreyle tatil olacak.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimin ardından seçim yasakları saat 24:00’a kadar devam edecek. Oy verme işlemleri pazar günü saat 08:00’de başlayacak ve saat 17.00’da oy verme sona erecek.

Aynı gün saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak. YSK, duruma göre bu saati daha da erkene alabilecek. 

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

Okullar o gün tatil olacak!

YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 28 Mayıs'ta da uygulanacak.