Öğrencilere 'Kaçakçılık' anlatıldı!

Kayseri'de öğrencilere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği kaçakçılık tanımı konusunda eğitim verildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Öğrencilere 'Kaçakçılık' anlatıldı!

Kayseri'de öğrencilere yönelik Biyokaçakçılık eğitimi verildi. Doğada var olan yabani canlıların ve onlara ait olan genetik kaynakların o canlıların haklarını elinde bulunduran devletin izni olmadan alınarak kaçırılması şeklinde olarak ifade edilen Biyokaçaklılık eğitimi Pınarbaşı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği personeli tarafından Pınarbaşı Pazarören Ortaokul öğrencilerine verildi. 

Öğrencilere 'Kaçakçılık' anlatıldı!

Hangi konularda eğitim verildi?

Öğrencilere Biyokaçakçılığın tanımı ve türleri, doğa turizminin önemi ve nasıl yapılacağı, yasal mevzuatlar hakkında eğitim verildiği ifade edildi.  Ayrıca tabiat turizminin hem doğal kaynakların korunmasına hem de yerel kalkınma ve ülkemiz ekonomisine faydaları da örneklerle açıklandı. Öğrencilere eğitim sonunda ayrıca çeşitli hediyeler ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne ait uyarıcı broşürler dağıtıldı. 

Öğrencilere 'Kaçakçılık' anlatıldı!

5,6 milyon idari para cezası uygulandı

Türkiye hem kültürel hem de biyolojik çeşitlilik bakımından zengin ve gelişmiş bölgeler arasında yer alıyor. Her yıl 22 Mayıs Biyolojik Çeşitlilik Günü olarak kutlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı  Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü verilerine göre,  biyokaçakçılıkla mücadele kapsamında 2007'den bu yana Türkiye'de toplam 86 vakada, 21 farklı ülkeden, 156 kişi hakkında işlem yapıldı. Aynı zamanda Biyokaçakçılıkla ilgili 5,6 milyon lira idari para cezası uygulandı.