Ödemeler hesaplara aktarılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 milyon 85 bin TL tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarmaya başladıklarını paylaştı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Ödemeler hesaplara aktarılıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili çiftçileri de yakından ilgilendiren tarımsal destek ödemeleri kapsamında Uzman Eller Proje Destek ödemeleri yapılmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından geçtiğimiz Cuma (8 Eylül) gününden itibaren toplam 29 milyon 85 bin TL tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlandığı duyurusu yapıldı.Ödemeler hesaplara aktarılıyor!Kayseri’de ne kadar ödeme yapıldı?
Kayseri’de Uzman Eller Proje destek ödemeleri kapsamında 2 yatırımcıya 500 bin TL destek ödemesi yapıldığı paylaşıldı. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz çiftçilerinin hesaplarına Uzman Eller Proje Desteği kapsamında 2 yatırımcımıza 500 bin TL aktarıyoruz.” denildi. Ödemeler hesaplara aktarılıyor!Uzman Eller Projesi nedir?
Kırsal alanda/kırsal mahallede; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokullar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarın, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal rettim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek amacıyla hazırlanmış bir projedir.