O polis sahte kimliği o haine bakın neden vermiş

Oğlunu PKK terörüne kurban veren AK Parti'li Milletvekili'nin tutuklu koruma polisi bugünkü duruşmada kendini böyle savundu…

O polis sahte kimliği o haine bakın neden vermiş
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

17 Aralık 2016'da Kayseri’de 15 askerimizin şehit, 54 askerimizin gazi olduğu patlamanın faili Ferhat Tekiner’e sahte kimlik verdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan AK Parti Milletvekili’nin koruma polisi, bugün Kayseri Adliyesi’nde görülen duruşmada sahte kimliği Ferhat Tekiner’e neden verdiğini açıkladı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ’NİN KORUMA POLİSİ İKEN TUTUKLANDI

Geçtiğimiz yıl Kasım ayının başında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın koruma polisiyken Kayseri’deki hain saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve 1 yıldır tutuklu yargılanan polis memuru Mehmet Özalp hakkında, 'silahlı terör örgütüne yardım etme' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'suçluyu kayırma' suçundan da 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AK PARTİ’Lİ MİLLETVEKİLİNİN YÜREK BURKAN EVLAT ACISI

Kayseri’deki hain saldırının failine sahte kimlik verdiği için tutuklu yargılanan Polis memuru Mehmet Özalp’in tutuklandığı sırada koruma polisliğini yaptığı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da evladını PKK terörüne kurban vermiş bir anne.

Terör örgütü PKK'nın 3 Ocak 2008 tarihinde Diyarbakır’da bir dershane önünde askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleştirdiği terör saldırısında oğlu Eren Şahin’i şehit veren Oya Eronat, o acı olay sonrasında PKK’ya karşı mücadele etmek için siyasete girmiş bir isim.

Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle’nin YSK tarafından milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından, AK Parti’den 6. sıradan Diyarbakır Milletvekili seçilen Oya Eronat’ın koruma polisinin Kayseri’deki hain saldırının failine sahte kimlik temin etmiş olması ise dikkat çekici bir durum.

O POLİS BİR ÖNCEKİ DURUŞMADA KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Açığa alınan tutuklu polis memuru Mehmet Özalp, bir önceki duruşmada, “Bir hata nedeniyle 11 aydır cezaevinde yatıyorum. Her zaman şehit ailelerinin yanında olan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı'nı her cuma günü arayan biriyim. Terör suçu ile ilişkilendirilmek zoruma gidiyor. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmem mümkün değil. Vatanına, milletine ve bayrağına bağlı biriyim. Asla terörle ile bir ilişkim söz konusu olamaz. Tahliyemi talep ediyorum" demişti.

SAHTE KİMLİĞİ NEDEN VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Açığa alınan ve 13 aydır tutuklu yargılanan polis memuru Mehmet Özalp, bugünkü duruşmada da terör karşıtı olduğunu savundu.

Özalp, Kayseri’deki bombalı saldırının faili olan haine sahte kimliği neden verdiğini açıkladı.

“Hendek operasyonlarında PKK ile çok çatıştım” diyen Özalp, terör örgütü PKK’dan 2 kez ölüm tehdidi aldığını belirterek, “PKK’dan aldığım ölüm tehditleri yüzünden zamanında bir kez yanlışa meylettim. O yıllarda Ferhat Tekiner’in terörle ilgili bir kaydı yoktu.” ifadelerini kullandı.

Özalp’in Avukatı da “müvekkilim karakolda çalıştığı dönemlerde olaydan yıllar önce imza atmaya gelen şahsa kimlik vermiş. O dönem Ferhat’ın terörle ilgili bir kaydı yoktu.” şeklinde savunma yaptı.

Avukatı savunmasının sonunda müvekkilinin tahliyesini istedi.