O mahalledeki kirliliği Özhaseki'ye sordu!

Zile Mahallesi'nde yaşanan ve tepkileri beraberinde getiren kanalizasyon sorunu ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. MHP'li İsmail Özdemir, konuyu Bakan Mehmet Özhaseki'ye sordu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

O mahalledeki kirliliği Özhaseki'ye sordu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Zile Mahallesi’nde ortaya çıkan kanalizasyon sorunu vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Bölge sakinleri kirli suların tarım alanlarına, bağ, bahçelere, mesire alanlarına aktığını belirterek, yetkilileri göreve davet etti. 
O mahalledeki kirliliği Özhaseki'ye sordu!

Ortaya çıkan çevre kirliliğinin hem insan sağlığını hem de doğayı tehdit ettiğini kaydeden mahalle sakinleri, bu konuda seslerini duyurmaya çalışırken, yaşanan sorunla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği bu durumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 
O mahalledeki kirliliği Özhaseki'ye sordu!
ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLENİYOR
MHP’li Özdemir, ‘Develi ilçesi Zile mahallesinde atık suların toplandığı alanda sızıntı yaşanması ve kanalizasyon sularının yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgelere dağılması sebebiyle çevre ve insan sağlığının olumsuz etkilendiği yöre sakinleri tarafından ifade edilmektedir’ ifadelerini kullandı.
O mahalledeki kirliliği Özhaseki'ye sordu!
KONUYLA İLGİLİ BAKANLIĞA ULAŞAN BİLGİ VAR MI?
Özhaseki’ye sorular yönelten Özdemir, yönelttiği sorulara yazılı cevap istedi. İşte Özdemir’in, Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle Özhaseki’den cevap istediği sorular: Konu ile ilgili olarak bakanlığınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır? Develi ilçesi Zile mahallesinde bağ evlerinin bulunduğu bölgeye döküldüğü iddia edilen kanalizasyon sularının engellenmesi için gerekli girişimlerde bulunulmuş mudur? Zile mahallesinde kanalizasyon sistemi var mıdır? Var ise yaşanan sorun nasıl giderilecektir? Atık ve pis suların toplanacağı yeni bir tesis projelendirmesi planlanmış mıdır?
O mahalledeki kirliliği Özhaseki'ye sordu!