O imama tepki! Çalıksoy: Kendi tarihine ihanet edenler en büyük zararı dinimize veriyor

Talas Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısında Millet İttifakı meclis üyeleri, Ayasofya'da yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alarak hakaretlerde bulunan imam Mustafa Demirkan'ı kınadı.

O imama tepki! Çalıksoy: Kendi tarihine ihanet edenler en büyük zararı dinimize veriyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Meclis üyeleri adına konuşan İYİ Parti Talas Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, "Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, milletimizin manevi duygularını hedef almakta ve aslında en büyük zararı yüce dinimize vermektedirler" dedi.
Talas Belediyesi Meclis toplantısında söz alan İYİ Parti Talas Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, Millet İttifakı meclis üyeleri adına konuşma yaptı. Ayasofya'da yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak hakaretlerde bulunan imam Mustafa Demirkan'ı kınayan Çalıksoy, "İstiklâl Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz. Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
Çalıksoy, şunları söyledi: "Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaranda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’tür. Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye fetva veren Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yı Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır. Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, milletimizin manevi duygularını hedef almakta ve aslında en büyük zararı yüce dinimize vermektedirler.
"HUKUKI OLARAK GEREKEN YAPILMALI"
Talas Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz."
...