AK Parti Milletvekili Tamer'in Üniversitede bıçak parası alınıyor iddiasına ne oldu?

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, hastalardan bıçak parası alındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bu durum akıllara AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile ilgili ortaya attığı iddiaları getirdi.

AK Parti Milletvekili Tamer'in Üniversitede bıçak parası alınıyor iddiasına ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, bazı basın yayın organlarında bazı bölümlerde hastalardan bıçak parası alındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bu durum akıllara AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’i ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile ilgili ortaya attığı iddiaları getirdi. Zira Tamer’in ortaya attığı iddialara yönelik olarak üniversiteden herhangi bir açıklama şu ana kadar gelmedi. AK Parti Milletvekili Tamer'in de o iddiasının ardından girişimde bulunup, bulunmadığı merak konusu.

PEKİ NE OLMUŞTU?

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, geçtiğimiz şubat ayında katıldığı bir televizyon programında "Erciyes Üniversitesinde bıçak parası var" sözleriyle meslektaşlarını kızdırmıştı. Tamer, kendilerine bu yönde bilgilerin geldiğini ifade etmişti. 

TABİP ODASI BAŞKANI, TAMER’E SESLENMİŞTİ: GEREĞİNİ YAPIN, İSİM İSİM AÇIKLAYIN

Tamer’in bu sözlerinin ardından Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, 'Sayın meslektaşımız, milletvekilimiz İsmail Tamer 'Erciyes Üniversitesi’nde bıçak parası var' demiş. Bu büyük bir ithamdır. Ben dahil üniversitemizde çalışan hocalarla hastaların karşı karşıya gelmemesi için, akla karayı ayırın, ne biliyorsanız isim isim, olay olay açıklayın lütfen. Kurum adı verilerek 'bıçak parası' ithamı yapılıyor ama gereği yapılmıyorsa fedakarca çalışan, şehrine ve kurumuna değer katan ve helalinden kazanan hocalar zan altında bırakılmış olur. Bu zannı temizlemek itham sahiplerine düşer. Gereğinin yapılıp yapılmadığını takip edeceğiz.' dedi. 

ESKİ BAŞKAN PER: KANUNSUZ İŞ YAPANLARI HEDEF ALIN

Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Hüseyin Per de, Tamer'e tepki göstererek,'Milletvekili ister muhalefet ister iktidar hasta peşinde koşup ameliyat ile uğraşmamalıdır. Üstü kapalı bütün bir üniversiteyi suçlayana kadar kanunsuz iş yapan kimse lütfen onları hedef alın' ifadelerini kullandı.

KAYSERİ’DE AÇIKLAMA YOK, AMA DİYARBAKI’DA VAR…
Diğer yandan tartışmaların yaşadığı şubat ayından bugüne Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden  AK Parti Milletvekili İsmail Tamer’in, “Bıçak parası alınıyor” iddialara yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Tamer'in de kendisine gelen bilgilerin ardından ciddi iddialarıyla ilgili çalışma yapıp, yapmadığı ya da ilgili birimlere başvurup başvurmadığı merak konusu oldu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ (DÜ) HASTANESİ BAŞHEKİMİ İDDİALARI YALANLADI! BU OLAY AKILLARA KAYSERİ TARTIŞMASINI GETİRDİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, bazı basın yayın organlarında bazı bölümlerde hastalardan bıçak parası alındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yönetmenlikte üniversite öğretim üyelerinin mesai dışında belli saatlerde özel hasta muayenesi yapmasına ilişkin kanunun yer aldığını söyleyen Akdağ, yasa çerçevesinde hastanelerinde hafta sonu ya da mesai dışında, muayene ve ameliyatların yapıldığını kaydetti. Akdağ, bunun birçok üniversitede olduğu gibi hastanelerinde de uygulandığını belirtti.Geçen ay hastanelerinde 3 bine yakın ameliyat gerçekleştirildiğini bildiren Akdağ, bu ameliyatlardan yaklaşık 270'inin sadece özel ameliyat konseptine girdiğini söyledi.  Akdağ, yasal mevzuat çerçevesinde işlem yaptıklarını, bazı art niyetli kişilerin hastaneyi sıkıntıya sokmak amacıyla yanlış haberlerin verildiğini ifade etti.