O görüntülerin perde arkasında ne var?

Sancaktepe Mahallesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın konuşması sırasında bir vatandaşın yükselen sesinin perde arkasını Gazeteci Osman Çifti yazdı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O görüntülerin perde arkasında ne var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Elden ele yayılan ve AK Parti’nin mahalle toplantısında bir vatandaşın Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a tepki gösterdiği şeklinde yorumlanan olayın perde arkasını Gazeteci Osman Çiftçi yazdı.

Söz konusu görüntüler AK Parti’nin düzenlediği etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın Sancaktepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç’ın konuşması sırasında isminin Yakup olduğu öğrenilen bir kişi “Biz bu lafları 50 yıldır dinliyoruz.” diyerek tepki gösteriyor. Tepki ilk aşamada Büyükkılıç’ı hedef almış gibi görünse de olayın perde arkası çok farklı. İşte olayın perde arkasını Gazeteci Osman Çiftci sosyal medyada açıkladı. Çiftci X sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Memduh Başkanın Sancaktepe Mahallesi’ndeki toplantıda çileden çıkmış haldeki Yakup amca ile sabır ve sağduyu imtihanı… Görüntüyü izleyince “Memduh Başkan sonrasında Yakup amcanın gönlünü almıştır.” diyordum yanılmamışım. Olayın perde arkasını bilmeyenler için aktarayım ; Yakup amcanın tepkisi ilk etapta Memduh başkana gibi algılansa da olayın aslı şu; Yakup amca belediyeden sorun yaşadığı birine tepki gösteriyor, Memduh Başkan tepkiyi yumuşatıp tatlıya bağlıyor. Sosyal medyada dolaşan videonun devamı da var. Ben yaşananlardan elde edebildiğim diğer görüntüleri de yayınladığım bu videoya ekliyorum. İzleyince ne olduğunu anlayacaksınız zaten… Hazine arazisi üzerine yapılan konutlarda yaşayan Sancaktepe sakini vatandaşların sorunlarının çözümü için de sanırım sona gelindi…” ifadeleriyle asıl hedefin Kocasinan belediyesinde görevli bir kişiye olduğunu dile getirdi.