O Faturayı Ödemeyin!

Kayserigaz, bedelsiz doğalgaz konusunda vatandaşları uyardı...

O Faturayı Ödemeyin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelsiz doğalgaz müjdesini vermişti. Daha sonra detayları EPDK’nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun) 'Doğal Gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Uygulanmasına' ilişkin belirlendiği usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Buna göre 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı devlet tarafından karşılanacak. Gelen faturalarda ödenecek tutar '0' TL olarak gösterilecek. 
Cumhurbaşkanının duyurduğu ücretsiz doğalgaz hizmetinden vatandaşlar yararlanmaya ve faturalar hanelere toplam ödenecek tutar "0 TL" olacak şekilde iletilmeye başlandı. Ancak bazı abonelerin faturalarına ücret yansıması ile  hizmetten yararlanamaması akıllarda soru işareti bıraktı. Bu yönde yaşanan tartışmaların ardından gözler Kayserigaz'a çevrildi. 

Kayserigaz'dan haber merkezimize yapılan açıklamada,  "Sayaç okuma yetkililerin herhangi bir nedenle sayacı okuyamaması sonucu faturalandırılma yapılamıyor" denildi. Vatandaşalara gönderilen mesaja da dikkat çeken Kayserigaz yetkilileri, abonelere  "......... No'lu tesisata ait sayacınız ulaşılabilir durumda olmadığından okunamamıştır. Sayacınıza ilişkin endeks bildirim yükümlülüğünüzü ilgili mevzuata uygun şekilde yerine getirmemeniz halinde Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri kapsamında ücretsiz doğalgaz uygulamasından faydalanamayacağınızı bildiririz" mesajı iletiliyor.

SORUN NASIL ÇÖZÜLECEK?

Bu sorunla karşı karşıya kalan abonelerin sayaçlarının son endeksini fotoğraflamaları gerekiyor. Daha sonra da bu fotoğrafı Kayserigaz'a ulaştırmaları ya da  "[email protected]" ya da "[email protected]" adreslerine mail olarak iletmeleri  gerekiyor.