O bölgede tapular hatalı mı? Konu Meclis gündeminde!

Vatandaşlar, tapu işlemlerinde hatalı çalışmalar yapıldığı öne sürerek, yeniden tapu tespit çalışmasının yapılması talep etti...

O bölgede tapular hatalı mı? Konu Meclis gündeminde!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, hatalı tapu işlemleri nedeniyle mağdur olan vatandaşları Bakan’a sordu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sunan Ersoy, Kayseri’nin, Yeşilhisar İlçesine bağlı Başköy Mahallesi sakinlerinin ilettiği tapu sorununu Bakan’a sordu.

HaberVATANDAŞLAR DERT YANDI!
Sorularına yanıt isteyen Ersoy, soru önergesinde şu  ifadeleri kullandı: “Başköy Mahallesi sakinleri tarafından makamımıza iletilen bilgi notları ve taleplere göre, söz konusu mahallede 1992 yılında yapılan tapu çalışmasında hatalı çalışmalar yapıldığı, tespit hatalarının bulunduğu iddia edilmekte ve yeniden tapu tespit çalışmasının yapılması talep edilmektedir. Bu kapsamda; mahalle sakinleri tarafından makamımıza iletilen taleple ilgili, Bakanlığınıza yapılmış bir itiraz ya da müracaat var mıdır? Bölge ile ilgili olarak en son hangi tarihte tespit çalışması yapılmıştır? Yakın zamanda tespit çalışmasının yeniden yapılması planlanmakta mıdır? Hangi aralıkta ve hangi durumlarda tapulaştırma işlemleri yapılmaktadır?

Haber