'O alışkanlığı terk edin' diyen Sağlık Müdürü açıkladı! Vaka sayısının artmasının nedeni…

Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri'de vaka sayılarının artması ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve vatandaşları uyardı.

'O alışkanlığı terk edin' diyen Sağlık Müdürü açıkladı! Vaka sayısının artmasının nedeni…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri’de vaka sayılarının artması ve kentin en fazla vakanın arttığı iller arasında üçüncü olmasının ardından açıklama yaptı. Benli, “Aşısızların dalgası” ifadesini kullandı. 
“Mavi renge geçen ilimizin yüzde 75’inin en az 1 doz aşılandığını düşünürsek kalan yüzde 25’lik kısım, hastane yatışlarının yüzde 59’unu oluşturuyor. Ancak yoğun bakım yatışlarına baktığımızda aşısızların oranı yüzde 91. Tek doz aşılanmışların oranı ise yüzde 4. Yani aşı sürecini tamamlamayanlar yoğun bakım yatışlarımızın yüzde 95'ini oluşturuyor” diyen Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, “Bu verilere göre pandeminin bu dalgası "Aşısızların Dalgası" olarak görülmektedir” dedi.
“BU RAKAM İLİMİZ İÇİN ÇOK FAZLA”
Aşı olmamış 18 yaş üstü 280.072 kişinin bulunduğuna dikkat çeken Benli, “Bu rakam ilimiz için çok fazladır. Sorumluluklarımızı bilerek ihmal gelmemeli ve bir an evvel aşımızı olmalıyız” diye konuştu. 
“GÜNLÜK VAKA SAYISINDA KRİTİK SEVİYENİN ÜSTÜNDEYİZ”
Kucaklaşma ve tokalaşmaların terk edilmesi gerektiğini dile getiren Benli, şunları söyledi: Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu vaka sayılarının en çok arttığı 3. il olarak Kayserimizin açıklanması, bizlere kurallara daha fazla uymamız gerektiğini gösteriyor. Günlük vaka sayısında kritik seviyenin üstündeyiz. Bu durum hastane yükümüzün daha da artacağını göstermektedir. Kucaklaşma ve tokalaşmaları terk etmeli ve maskesiz bulunmamalıyız. Kapalı ve kalabalık ortamlarda fazla bulunmamalı ve hareketliliği azaltmalıyız.