Neler çektin be Oktay Ağabey…

Kayseri basının usta ismi Gazeteci Oktay Ensari'nin meslek yaşamında önemli yer tutan fotoğrafların yer aldığı 'Neler Çektim Neler' isimli fotoğraf sergisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile açıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Neler çektin be Oktay Ağabey…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri basınının usta ismi, Türkiye Spor Yazarları Derneği Şube Başkanı Gazeteci Oktay Ensari’nin yarım asrı bulan meslek yaşamı boyunca objektifine takılan fotoğraflar, Talas Belediyesi’nin katkılarıyla “Neler Çektim Neler” isimli fotoğraf sergisine dönüştü.

Neler çektin be Oktay Ağabey…

Talas Gölbaşı Meydanı’nda açılan serginin açılışına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Ensari’nin meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Neler çektin be Oktay Ağabey…

Açılışta konuşan Oktay Ensari, katılımcılara teşekkür ederek, “Aslında bizler konuşmayı beceremeyiz. Yazmak biraz daha kolayımıza geliyor, fotoğraf çekmek de öyle... Bu sıcakta sizleri bekletmemek adına fotoğraflar konuşsun diyorum” dedi. 

Neler çektin be Oktay Ağabey…
Serginin açılışına destek veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da konuşmasında, “Burada bulunan Gölbaşı Meydanı kendiliğinden bir müze zaten ve bir açık hava müzesi. Burada 41 tane tescilli eser var. Ben Talas ve bu meydan özelinden konuşmak istiyorum. Hemen arkamızda Ali Sait Paşa Çeşmesi, Konağı, Camisi var. Babası ve annesi adına yaptırdığı cami ve türbeler var. Bura da Ali Sait Paşa Caddesi olarak her zaman misafirlerimize açık. Bugün burada da bu sergiyi açmamıza vesile olan Oktay kardeşimle de İstasyon Caddesinde tanıştık. Bizim dükkanımızda elbisesini ütületir öyle gezerdi. Oktay bey o zamandan beri dostumuzdur” dedi. 

Neler çektin be Oktay Ağabey…
Açılışa eşi Neşe Özhaseki ile katılan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bugün burada yıllardır tanıştıktan sonra dostluğa dönüşen, epeyce hatıramızın olduğu bir kardeşimin yapmış olduğu sevgiyi, aşmaktan duyduğum memnuniyeti de ifade etmek istiyorum” diyerek Ensari’nin anılarını kitaplaştırmasını istedi.  “Allah güzel işler yapmayı, nihayetinde insanların duasını alarak yüz akıyla çıkmayı hepimize nasip etsin” diyen Özhaseki, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Bizler siyasetle uğraşan insanlarız. Geriye doğru baktığımız zaman kimler ne kötülükler etmediler ki. İftiralar, gıybetler, kötülükler ama hepsine de hakkımız helal olsun. Hepimiz edelim birbirimize 3 günlük dünya geçip gidiyoruz şuradan. İyi bir iş yaparsanız o kalıyor. Eğer rahmete vesile olacak bir iş yaptıysanız o kalıyor. Ondan başka hiçbir şey kalmıyor. Bunlar da kıssadan hisse olması için söylediğim sözler. Değerli Oktay kardeşime Allah’tan sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyorum” 

Neler çektin be Oktay Ağabey…