Mimarlar Odası'ndan deprem uyarısı! Yerel yöneticilere seslenecekler: Ne yaptık?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yerel yöneticiler ne yaptı, ne yapmadı? Bu konuda Kayseri'de Mimarlar Odası öncülüğünde 23 Şubat Cuma günü dikkat çeken bir buluşma. O buluşmada kimler konuşacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Mimarlar Odası'ndan deprem uyarısı! Yerel yöneticilere seslenecekler: Ne yaptık?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında  yaşanan artçı depremler 15 milyona yakın nüfusun yaşadığı 11 ilde büyük bir yıkıma ve can kaybına sebep oldu. Resmi açıklamalara göre 53.537 kişi hayatını kaybetti, 107.204 kişi yaralı olarak kurtuldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın açıklamalarına göre 36.932 bina deprem anında yıkıldı. Toplam 872.000 bağımsız bölümden oluşan 311.000 bina ise aldıkları hasarlar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Deprem bölgesinde yaşayan 15 milyon kişinin, 2 milyondan fazlası evini kaybetti.

Mimarlar Odası'ndan deprem açıklaması! Yerel yöneticilere seslenecekler: Ne yaptık?

Deprem felaketinin yaşandığı günden bugüne aradan bir yıl geçti. Peki Kayseri'de de hissedilen, korkutan depremler sonrası yöneticiler ne yaptı, ne yapmadı? Kayseri'de bu konuda dikkat çeken bir panel düzenlenecek. Panel 23 Şubat Cuma günü Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) yapılacak. Kayseri Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada, 'Büyük kayıplara ve acılara neden olan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü sebebiyle, yerel idarelerin deprem konusundaki çalışmaları, sektörün tasarıma yeni bakış açısı ve depremi yerinde yaşayanların izlenimlerini aktaracağı '6 Şubat ne yaptık? Ne yapmadık?' deprem paneli 23 Şubat 2024 Cuma günü saat 14.30’da AGÜ Büyük Ambar Binası BA22 salonunda gerçekleşecektir. Katılımlarınızı bekleriz" ifadeleri kullanıldı. 

Kimler katılacak?

Diğer yandan panele alanında uzman kişiler katılacak. İşte o isimler ve panelde anlatacakları konu başlıkları. 

Mimarlar Odası'ndan deprem açıklaması! Yerel yöneticilere seslenecekler: Ne yaptık?