Milletvekili Ataş: Bitmeyen işleri, bitmiş gibi gösterip resmi açılış yapıyorlar! Milleti kandırıyorlar...

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ülke genelinde olduğu gibi Kayseri'de son aylarda ortaya çıkan tablonun düşündürücü olduğunu belirtti.

Milletvekili Ataş: Bitmeyen işleri, bitmiş gibi gösterip resmi açılış yapıyorlar! Milleti kandırıyorlar...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, artan maliyetler nedeniyle yarım kalan okul inşaatları, Suriyeli sorunu ile ortaya çıkan derslik yetersizliği, her alanda olduğu gibi eğitimdeki istikrarsızlık, AKP'nin israf, lüks, şatafat düşkünlüğü, beceriksiz ekonomi yönetimiyle ülkede büyük yaraların açıldığını söyledi. Diğer yandan Ataş, Kayseri'de inşaat halinde olan ve henüz tamamlanmayan bazı yerlerin resmi açılışlarının yapılmasına da tepki gösterdi. Enflasyon nedeniyle artan maliyetlerin birçok sektörü olumsuz etkilediğini bu durumdan inşaat sektörünün de nasibini aldığını kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, özellikle okul inşaatlarındaki tablonun da yeni eğitim sezonu öncesinde endişe verici olduğunu söyledi.
OKUL İNŞAATLARI YARIM KALMIŞ, FİRMALAR BATMA NOKTASINA GETİRİLMİŞ! 
Bitirilemeyen inşaatlar, plansızlık, ortaya çıkan okul yetersizliği nedeniyle kentte yıllardır tekli eğitime de geçilemediği, bu yönde verilen sözlerin de tutulamadığını ifade eden Milletvekili Ataş, "AKP her konuda olduğu gibi eğitimde de tekliyor, çözüm üretmiyor. Bu beceriksizlikle ülkemizin kazanımlarını, değerlerini de bir bir yok ediyor. Ülkemiz her geçen gün eğitimde de geriliyor, kaybediyor" diye konuştu. 
Ataş,  "AKP'nin ekonomi yönetimi eğitimden sağlığa her alanda kamu hizmetlerini de aksatıyor. Devlete olan güveni sarsıyor. Ne yazık ki şehrimizde bir çok okul inşaatı ya ağır ilerliyor, ya inşaat durmuş ya da mahkemelik durumlar mevcut. Artan maliyetler nedeniyle inşaat firmaları da önünü göremiyor, aldıkları işi bitiremiyor, firmaların iflasına adeta davetiye çıkarılıyor" dedi. 
SURİYELİ SORUNU İLE EĞİTİMDE KAOS YAŞANIYOR! 
Kayseri'de Suriyeli sorununun kiralık ev, iş yaşamı derken artık eğitimde de olumsuz yansımalara neden olduğunu belirten Ataş, yaklaşık 30 bine yakın Suriyeli çocuğun da eğitime dahil olduğunu, hal böyle olunca mevcut okul, derslik ihtiyacının da yetmediğini ifade etti. Suriyeliler birlikte ihtiyaçların katbekat arttığını kaydeden Ataş, "Sorunlar her geçen gün çığ gibi büyüyor. AKP'nin içinden çıkılmaz hale getirdiği Suriyeli sorunu ile birlikte eğitimde de kaos artıyor. Bir yanda acil ihtiyaç duyulmasına rağmen artan maliyetler nedeniyle tamamlanamayan okul inşaatları, okullaşamama diğer yanda kalabalıklaşan ve bir türlü hedeflenen tekli eğitime geçememe durumu. Eğitimde de diğer alanlardaki gibi ortaya çıkan istikrarsızlık büyük yaralara yol açıyor. Ne yazık ki geleceğimiz, geleceğe dair umutlarımız, çocuklarımız, AKP'nin işbilmezliği, günü kurtarma siyaseti nedeniyle büyük yara  alıyor. AKP, ülkeyi eğitimde de geriye götürüyor" dedi. 
MİLLET EVİNE EKMEK GÖTÜREMEZKEN AKP RANT BAHÇE PEŞİNDE! 
Vatandaşın acil ihtiyaçları apaçık göz önündeyken AKP'nin şov peşinde koştuğunu ve lüks, şatafat ve israftan vazgeçmediği vurgulayan Ataş, bu anlayışın hayatın her alanında ortaya çıktığını belirtti. Ataş, "Millet evine ekmek götüremezken, geçim derdi, işsizlik her yanı sarmışken AKP'nin önceliği millet bahçesi. Milyonlar kocaman kocaman yapılan ve ne oldukları meçhul kapılara, ranta harcanmaktadır. Şimdi de yine bu ekonomik sıkıntıda, okul ihtiyaçları, acil diğer konular söz konusuyken sadece temeline 75 milyon harcanacağı ifade edilen, bunun yanısıra mevcut durum ve cami inşaatındaki teknik incelik göz önüne alındığında maliyeti daha da fazla çıkacak olan, ancak '700 milyonluk' denilen cami tartışması da durup duruken milletin önüne getirilmiştir. Bu konuyu da yaşanan bu derin ekonomik kriz de milletimizin vicdanına havale ediyorum" dedi.
BU ZİHNİYET KIYMETLİ HAYIRSEVERLERİN NAMINA SIĞINIP, KENDİLERİ YAPMIŞ GİBİ SİYASİ İKBALLERİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR! 
Devlet yatırımlarında Kayseri'yi yıllardır öksüz bırakan mevcut anlayışın yıllardır beceriksizliklerini, iş bilmezliklerini, ayıplarını gizlemek için kılıktan kılığa girdiklerini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "Bu şov cephesi, kıymetli hayırseverlerimizin namına sığınmakta, hayırseverlerimizin emekleriyle, yaptıklarıyla kendi siyasetlerini, kendi siyasi ikballerini şekillendirmeye devam etmektedir." şeklinde konuştu.
DAHA TAMAMLANMAMIŞ, İNŞAAT HALİNDEKİ YERLERİN ŞOV AMAÇLI RESMİ AÇILIŞINI YAPIYORLAR! 
AKP'nin her alanda kamuoyunu aldattığına, algı oyunu sahnelediğine dikkat çeken Ataş, yakın zamanda da bunun örneklerinin yaşandığını belirtti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bir süre önce yapılan "toplu açılış ve temel atma" programlarıyla da daha önce açılışı yapılan yerlerin tekrar tekrar açıldığını, hatta açılmayan, inşaat halindeki yerlerin dahi açılmış gibi gösterildiğini söyledi. Anafartalar-Şehir Hastanesi, Mobilyakent tramvay hattının henüz inşaat halinde olmasına rağmen sanki tamamlanmış gibi gösterildiğini ve resmi açılışının yapıldığını belirten Ataş, şunları söyledi: Bunun gibi bir çok örnek var. Tamamlanmamış, halen inşaatı  süren yerleri açılmış gibi gösterip, şov bittikten sonra da o yerlerin bu kez inşaatlarını gezip, poz verenler vatandaşı aldattığını sanıyor. Yine aynı yerleri sürekli makyajlayarak açanlar vatandaşı kandıracağını sanıyor. Kayseri'yi hızlı tren bilmecesinde Yerköy'e kılçıklayanlar, tıpkı öncekiler gibi seçim vaatli alelacele temel atanlar, vergi Denetim Kurulu Başkanlığında Kayseri'yi önce Konya'ya, sonra Ankara'ya bağlayanlar, SGK sağlık işlerinde kenti İzmir'e bağlayanlar, iş yükünü arttıranlar, şimdi de çıkmış  Kayseri-Kırşehir Otoyol bağlantı yolu işaretlemesiyle övünüyor. Hatta işaretlemesini yeni duyurdukları yolun da bir ay önce resmi açılışını yapıyor!
AKP İLE KAYSERİ İLERLEMİYOR, ELİNDEKİLERİ DE BİR BİR KAYBEDİYOR! ÇÖZÜM VAR, AZ KALDI
"Gelinen noktada AKP ile Kayseri ilerlemiyor, geriliyor, elindekileri de bir bir kaybediyor" diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "AKP'ye yıllardır destek veren vatandaşımız da haliyle kaybediyor. Bu kötü gidişe dur demenin zamanı geldi. Vatandaşımız perişan. Merkezde, kırsalda vatandaşı dinliyoruz. AKP yüzünden vatandaşımız bunalmış durumda. Esnaf siftah yapamıyor, gençler gelecekten ümitsiz, çiftçi üretemiyor, üretse bile kazanamıyor, işçi, emekli geçinemiyor. Toplumun her kesimi önünü göremiyor, gelecekten endişeli. Sorun çok, ama çözüm var. Az kaldı. İYİ Parti ile sorunlar çözülecek, Türkiye iyi günlere kavuşacak.