MHP Milletvekili Ersoy: Ülkemiz ekonomisi güçlü şekilde yükselişini sürdürüyor!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis'te konuştu. 2023 bütçesi üzerine söz alan Ersoy, dünyada yaşanan gelişmelere de dikkat çekerek, '2023 yılı bütçesi, dengelerin yeniden şekillendiği bir ortamda, ülkemiz ekonomisinin krizi fırsata çevirme atılımlarıyla, güçlü bir şekilde yükselişini sürdürmesi ve halkımızın yaşam kalitesinin artmasını amaçlayarak hazırlanmıştır' diye konuştu.

MHP Milletvekili Ersoy: Ülkemiz ekonomisi güçlü şekilde yükselişini sürdürüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis’te konuştu. 2023 bütçesi üzerine söz alan Ersoy, dünyada yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, “Türkiye, coğrafi konumu ve geniş üretim yelpazesiyle yeni dünya düzeninde küresel ekonominin önemli üreticisi olma yönünde, güçlü bir aday olarak ön plana çıkıyor” diye konuştu.
“ÜLKEMİZ EKONOMİSİ KRİZİ FIRSATA ÇEVİRME ATILIMLARIYLA, GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR”
 “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişimizin ardından hazırlanan 5. Bütçe olma özelliği taşıyan 2023 yılı bütçesi, küresel salgına da bağlı olarak dengelerin yeniden şekillendiği bir ortamda, ülkemiz ekonomisinin krizi fırsata çevirme atılımlarıyla, güçlü bir şekilde yükselişini sürdürmesi ve halkımızın yaşam kalitesinin artmasını amaçlayarak hazırlanmış, ayrıca kamu maliyesini de gözeten bir bütçe olma özelliği taşımaktadır. Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 pandemisi ve ardından 2022 yılının başlarında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, dünya ekonomilerini derinden sarsmıştır. Söz konusu savaşın sebep olduğu jeopolitik gerilim, ülkeler arası karşılıklı yaptırımlarla devam etmiş ve ardından gıda, emtia ve enerji krizi dünya ekonomilerinde ciddi anlamda kendini hissettirmiştir. Bununla beraber, ABD ve Avrupa ülkelerinde 30-40 yılın en yüksek enflasyon oranları görülmüştür. Böylece, dünya genelinde çok kutuplu bir ekonomik düzen dönemi başlamış, üretim merkezleri farklı coğrafyalara dağılmıştır. Bu durum Türkiye’nin, coğrafi konumu ve geniş üretim yelpazesiyle yeni dünya düzeninde küresel ekonominin önemli üreticisi olma yönünde, güçlü bir aday olarak ön plana çıkmasına yol açmıştır” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ İLE TEMEL ALANLARDAKİ YAPISAL SORUNLARA YÖNELİK ÇÖZÜMLERE, DAHA HIZLI ULAŞILMIŞTIR”
“Ülkemiz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası başlatılan çok cepheli işgal teşebbüslerine karşın, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, cuntacıların beklentilerinin aksine daha güçlü bir hale gelmiştir” diyen MHP’li Ersoy, şunları söyledi: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Yüce Türk Milletinin iradesiyle yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, 2023 lider ülke Türkiye hedeflerimize ulaşabilmemiz için, temel alanlardaki yapısal sorunlara yönelik çözümlere, daha hızlı ulaşılmış, yatırım, üretim, ihracat ve iş imkanlarına yönelik yeni adımların atılması ise mümkün hale gelmiştir. Türkiye, artık sadece sahada değil, diplomaside, üretimde ve özellikle de ihracatta; “ben de varım!” der konuma gelmiştir. Türkiye’nin öncülüğünde ve ev sahipliğindeki diplomatik çabalar, küresel artışları kısmen dizginlemiş, Türkiye, Tahıl Koridoru Anlaşması ile diplomatik başarısını kanıtlamıştır.  Ayrıca, bugüne kadar; Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta ve daha birçok alandaki gerilimlere ilişkin çözüm süreçlerinde, Türkiye’nin aktif olarak yer alması, uygulanan başarılı dış politikamızın bir ürünüdür. Yine Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ardından, Ülkemiz tehditlere aldırmadan, egemenlik haklarını ve milli çıkarlarını korumak için masada olduğu gibi sahada da savunma ve güvenlik alanında etkin bir politika yürütmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarda, hain-bölücü terör örgütünün beli kırılmış, örgüt kıpırdayamaz hale getirilmiştir. Özellikle de iğrenç çocuk istismarının, bazı kesimler tarafından görmezden gelinen en büyük sahası olan, terör kamplarına katılım oranı tarihin en düşük seviyesine indirilmiştir. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridoru; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatlarıyla bertaraf edilmiş, hainlerin planları bozulmuştur. Bahar Kalkanı harekâtı ile İdlib’e bahar gelmiş, Türkiye’ye yönelik göç akınının önüne geçilmiş ve insanlık dramına son verilmiştir.  Ben de bu vesile ile, canları pahasına canımızı ve vatanımızı koruyan kahraman Mehmetçiğimiz, polislerimiz, uzmanlarımız, bekçilerimiz ve korucularımıza en içten saygılarımı, selamlarımı, teşekkürlerimi sunuyor ve kolaylıklar diliyorum, Allah ayaklarına taş değdirmesin. 
“BU BÜTÇE PANDEMİNİN KAHRAMANLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAKLARINI VERENLERİN BÜTÇESİDİR…”
2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin hayırlı olması temennisinde de bulunan MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütçe kanun teklifine evet diyoruz. Çünkü, bu bütçe, savunma yatırımlarına destek verenlerin bütçesidir, bu bütçe eğitime değer verenlerin bütçesidir, bu bütçe pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarına haklarını verenlerin bütçesidir, bu bütçe milli tarım reformlarını destekleyenlerin bütçesidir, bu bütçe sınırlarımız dahilinde ve haricinde barış isteyenlerin bütçesidir, bu bütçe Türk diplomasisinin dünyaya kanıtlanmasından gurur duyanların bütçesidir. Kısacası bu bütçe Türk’ün varlığından ve gücünden gocunmayanların bütçesidir. Bu sebeple sözlerime Bilge Liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin şu sözleriyle devam etmek istiyorum; Millet Türk’tür, devlet Türk’tür, vatan Türk’tür, bayrak Türk’tür. Ne Mutlu Türküm diyene sözü şeref nişanemiz, varlık ve birlik yeminimizdir. Ne mutlu Türk’üm diyene!
“DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİMİZİ ŞEHRİMİZE GELEREK MANTIMIZI, PASTIRMAMIZI, SUCUĞUMUZU YEMEYE, SOĞANLI VADİMİZDE YÜRÜYÜŞ YAPIP BALON TURUNA KATILMAYA DAVET EDİYORUM”
Konuşmasında Kayseri ile ilgili de açıklamalar da bulunan Ersoy, “Kayseri, İç Anadolu’nun en heybetli, fotoğraf sanatçılarının deyimiyle en yakışıklı dağ olan Erciyes Dağı’nın gölgesinde, şelaleler, akarsu ve ovalarla bezenmiş doğa harikası bir şehirdir” dedi.
Ersoy, kültür ve turizm alanında yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Bundan 2 yıl önce bir Plan ve Bütçe Komisyonu konuşmamda, Yeşilhisar ilçemizde bulunan Soğanlı vadimizin doğal güzelliklerinden ve turizm potansiyelinden bahsetmiş, gerekli yatırımlar yapılarak turizme kazandırılması için çalışma başlatılmasını talep etmiştim. Bunun üzerine, şehrimize atanan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, hemşerilerimizin bu talebine kayıtsız kalmamış, Soğanlı vadisi ile ilgili harekete geçerek, bölgeyi turizm cennetine çevirmek için gerekli çalışmaları başlatmıştır.  Şimdiye kadar yapılan çalışmalar neticesinde; Kapadokya bölgesinin bir uzantısı olan Soğanlı vadisi, doğal güzellikleriyle göz kamaştırmakla kalmıyor, ziyaretçilerine; 6. ve 7. Yüzyıllardan kalan Bizans Kiliseleri ile tarih, Sıcak hava balonları ile turizm ve doğal off road pistleriyle de spor yapma imkanını bir arada sunuyor. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek; bölgeyle ilgili çalışmaların bunlarla sınırlı olmayacağını söylüyor ve kıymetli hemşerilerimize 2023 yılı baharını beklemelerini müjdeliyor. Ben de siz değerli milletvekillerimizi şehrimize gelerek, Soğanlı vadimizi ziyaret etmeye, mantımızı, pastırmamızı, sucuğumuzu yemeye, Soğanlı vadimizde yürüyüş yapıp balon turuna katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.  
“KADIN KOOPERATİFLERİ ŞEHRİMİZE KATKI SUNUYOR”
Kadın kooperatifleri konusunda da açıklama yapan Ersoy, “Bu kıymetli turizm çalışmalarının yanı sıra, valimizin şehrimize atanmasından sonra; Bünyan, Yahyalı, Tomarza, Develi, Yeşilhisar, İncesu, Hacılar, Akkışla, Kocasinan, Talas, Özvatan, Felahiye, Melikgazi, Sarız, Pınarbaşı ve Sarıoğlan ilçelerinde kurulan toplamda 17 kadın kooperatifi, halı-kilim dokumadan tutun da, her türlü hediyelik eşyaya, tekstilden, harika sunumlarla birbirinden lezzetli gıda ürünlerine varıncaya kadar birçok alanda üretime geçmiş, hem hanelerine, hem de şehrimize katkı sağlamaya başlamış bulunmaktadır. Kadınlarımıza emekleri için, Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e de göstermiş olduğu üstün hassasiyet ve örnek devlet adamı duruşundan dolayı teşekkür ediyor, her türlü çalışmalarında, naçizane, biz de her zaman destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.
17 ARALIK HAİN TERÖR SALDIRISINA DEĞİNE ERSOY: HAİNLER AMAÇLARINA ULAŞAMADI!
17 Aralık hain terör saldırısı ile ilgili de Meclis’te konuşan Ersoy, şunları söyledi: Bugün 14 Aralık 2022, 3 gün sonra, vatanımızın coğrafi olarak tam orta noktasında bulunan, 17 Aralık 2016 tarihinde yapılan terör saldırısı ve patlamayla, huzurun şehri Kayserimizin, kalleş terör örgütü tarafından kana bulandığı kara günün seneyi devriyesini idrak edeceğiz. Dile kolay, yüreğe zor; tam 15 Mehmetçik, 15 vatan evladı, 15 baba, 15 kardeş, 15 dayı, 15 amca… Bu saldırı, vatanımızı parçalamak isteyen şer odaklarının oyunlarıyla kurulmuş bir tuzak, Türkiye'ye verilmek istenen bir korku mesajıydı. Hamd olsun ki hainler amaçlarına ulaşamadı. Kolluk kuvvetlerimiz, emniyetimiz ve milli istihbarat teşkilatımızın ortak çalışmalarıyla, olayın failleri yakalandı, askerlerimizin kanı yerde kalmadı. Ben de buradan bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun… Bu duygu ve düşüncelerle, genel Kurulumuzu ve ekranları başında bizleri izleyen büyük Türk milletinin tüm fertlerini bir kez daha saygılarımla selamlıyorum.