MHP'li vekilin Bünyan ısrarı sürüyor!

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde MHP'nin Cumhur İttifakı kapsamında aday çıkarmasının ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un Bünyan ilgisi devam ediyor. Ersoy, Bünyan ile ilgili bir girişimde daha bulundu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

MHP'li vekilin Bünyan ısrarı sürüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında bu kez MHP aday çıkardı. MHP'nin Bünyan'da aday çıkarmasının ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un ilçeye olan yakın ilgisi de devam ediyor. Ersoy, bu kez de geçtiğimiz günlerde Kayseri'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sundu. 

MHP'li vekilin Bünyan ısrarı sürüyor!

Geçtiğimiz hafta Kayseri'ye gelen Bakan'a Bünyan sorusu

Bünyan'da bulunan Pirahmet ve Koyunabdal Mahallelerinde sulama imkanlarının zaman zaman yetersiz kaldığını ve bölge çiftçilerinin sulu tarımdan yeterince verim alamadığını ifade eden Ersoy, Bakan'dan şu sorularına yanıt istedi: Pir Ahmet köyü ile Bünyan Sarıoğlan Sulamasına ait en yakın hat arasında 3 km mesafe ve 130 m kot farkı bulunmaktadır. Bu durumda 130 m pompaj uygulaması yapılarak bölgeye sulama desteği sağlanması planlanmakta mıdır? Bünyan Sarıoğlan Sulamasından Koyunabdal Mahallesi'ne derivasyon talebi derivasyon hattı uzunluğu yaklaşık 5 km'dir. Su iletimi sağlanması için 180 m pompaj gerekmektedir. Söz konusu bölgeye sulama desteği sağlanması planlanmakta mıdır?

MHP'li vekilin Bünyan ısrarı sürüyor!