MHP'li Özdemir'den, Bakanlara Pınarbaşı soruları! Yanıt istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Bakanlara yönelik Pınarbaşı soruları ile dikkat çekti. Özdemir, Bakanlardan sorularına yanıt istedi. Peki Özdemir hangi konuda, ne sordu? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

MHP'li Özdemir'den, Bakanlara Pınarbaşı soruları! Yanıt istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Pınarbaşı'da yaşanan sulama sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı. Özdemir, Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar Mahallelerinin yaşadığı sulama sıkıntısını Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Pınarbaşı-Kayseri anayolu üzerinde bulunan alt geçit sorununu da Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sordu. 

Trafik tehlikesini Meclis gündemine taşıdı

MHP'li Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Bakan'dan sorularına yanıt istedi. Özdemir, önergesinde şu ifadeleri kullandı: Pınarbaşı Kayseri anayolu üzerinde bulunan Büyükgürleğen mahallesi yol ayrımında bulunan alt geçidin özellikle de kötü hava koşullarında alt geçit içerisine su birikmesi, çamur dolması gibi sebeplerle kullanım açısından verimsiz hale geldiği, trafiği tehlikeye atabilecek hadiselere sebep olduğu ve bir kavşağa ihtiyaç duyulduğu yöre sakinleri tarafından ifade edilmektedir. Bu kapsamda; Konu ile ilgili olarak bakanlığınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır? Bahsi geçen yol ayrımında bulunan alt geçitte iyileştirme çalışması yapılacak midir? Bölgede ihtiyaç duyulan kavşak için herhangi bir planlama yapılmış mıdır?

MHP'li Özdemir'den, Bakanlara Pınarbaşı soruları! Yanıt istedi

Vatandaşların anlattığı sıkıntılara dikkat çekti

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Ibrahim Yumaklı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Meclis Başkanlığına verdiği önergede de Pınarbaşı ilçesindeki sulama sıkıntılarına dikkat çekti. Pınarbaşı ilçesi Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallesinde kullanılan açık sulama kanalının suyunun Bünyan ilçesi Samağır mahallesinden gelmesi sebebiyle özelliklede mahsül sulama dönemlerinde Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallelerinde sulama suyu ihtiyacının karşılanmasında aksaklıklar yaşandığı kaydeden Özdemir, yöre sakinlerinin dile getirdiği sorunlara dikkat çekti.

MHP'li Özdemir, Bakan'dan sorularına yanıt istedi

Özdemir Bakan Yumaklı'dan şu sorularına yazılı yanıt istedi: Konu ile ilgili olarak bakanlığınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır? Çaybaşı, Cabe, ve Çalıklar mahallelerinin sulama suyu ihtiyacının Pınarbaşı ilçesinde bulunan Bahçecik barajından sağlanması için çalışma yapılacak mıdır?Bahsi geçen mahalleler ile ilgili kapalı sistem sulama planlaması var mıdır?