MHP Kayseri'nin ihraç talebine Sivas karar verecek! Dikkat çeken detay…

MHP'de mevcut yönetim atamayla göreve geldiği için disiplin işlemini yürütemiyor. Peki, genel merkezin Kayseri Ticaret Odası'ndan istifa etmesi talimatına uymayan ve bu nedenle disipline sevk edilen Hüseyin Mercan'ın durumu ne olacak, süreç nasıl işleyecek? Bu konuda genel merkezin Sivas İl yönetimini görevlendirdiği öğrenildi.

MHP Kayseri'nin ihraç talebine Sivas karar verecek! Dikkat çeken detay…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) Ali Alkan’ın, yeni yönetime alınmaması sonrası ortaya çıkan tartışmalarla birlikte MHP kökenli isimler, seçim sonrası meclis üyeliklerinden art arda istifa etmişti. MHP Genel Merkezinin talimatıyla gerçekleştiği ifade edilen istifa sürecinde MHP’li iki isim bu yöndeki talimata olumlu yanıt vermeyerek, istifa etmeyeceklerini açıklamıştı. 
MHP Kayseri'nin ihraç talebine Sivas karar verecek! Dikkat çeken detay…
“KESİN İHRAÇ” İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mercan, genel merkezin talimatına karşı çıkarak,  KTO yönetiminden istifa etmediği gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. 
MHP Kayseri'nin ihraç talebine Sivas karar verecek! Dikkat çeken detay…
GÜLSOY, İHRAÇ EDİLMEDİ GÖREVDEN ALINDI?
Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’un da yeğeni olan ve Mercan gibi istifa talebini geri çeviren MHP’nin İş Dünyasından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Gülsoy da bu nedenle görevden alındı ve yerine Murat Ekşi getirildi.
Mehmet Gülsoy’un, Ömer Gülsoy ile yakın akrabalığını göz önünde bulunduran parti yönetimi, bu nedenle Gülsoy için farklı bir yok izledi ve ilişkinin yakın akrabalık bağına dayanmasını göz önünde bulundurarak, ihraç süreci başlatmadı ve sadece görevden alma işlemi uyguladı. 
DİSİPLİN SÜRECİNİ KAYSERİ DEĞİL, SİVAS YAPACAK!
Diğer yandan Hüseyin Mercan’ın, disiplin süreci ile ilgili de dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Mevcut MHP Kayseri yönetimi atama ile göreve geldiği için il yönetiminde disiplin kurulu bulunmadığı ve bu nedenle disiplin yönünde işlem yapamayacağı ifade edildi. Genel Merkezin olaya el atmasıyla birlikte konu Kayseri’ye en yakın ile yönlendirildi. Buna göre Mercan’ın ihraç talebini genel merkezden de alınan görüşler ve edinilen bilgiler doğrultusunda MHP Sivas İl teşkilatının görüşeceği ve ihraç edilip, edilmeyeceği kararının Sivas’tan çıkacağı ifade edildi.