MHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Mustafa Baki Ersoy kimdir?

'Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi' olarak meclis komisyonunda yer alan Milliyetçi Hareket Partisi 2. Sıra Milletvekili Mustafa Baki Ersoy kimdir?

MHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Mustafa Baki Ersoy kimdir?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mustafa Baki Ersoy, 1981 yılında Yozgat ilinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas ve Kütahya'da tamamlayan Mustafa Baki Ersoy, lise eğitimini ise Yozgat'ta tamamladı. Yüksek öğretimini ise Erciyes Üniversitesi İktisat bölümünde tamamlayan Ersoy, Yüksek lisans eğitimini yine Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.
Öğrenim hayatı boyunca Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı’nda Birim Başkanlıkları görevlerinde yer alan Ersoy, Erciyes Üniversitesinde Üniversite teşkilat başkanlığı yapmıştır. 

MHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Mustafa Baki Ersoy kimdir?
2007 - 2011 yılları arasında MHP il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ersoy, 8 Şubat 2015'teki MHP İl Başkanlığı Seçiminde il başkanı olarak seçildi. Ersoy, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Bölgesi, 2'nci sıradan milletvekili olarak Meclis’e girdi. Mustafa Baki Ersoy ayrıca "Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi" olarak meclis komisyonunda yer almıştır. 
Mustafa Baki Ersoy, Ersoy Müteahhitlik ve Sipil Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
İyi derecede İngilizce bilen Ersoy, evli ve 4 çocuk babasıdır.