Merakla bekleniyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan heyecanla beklenen emekli maaşına yapılan zam oranını da açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Merakla bekleniyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı'nın ardından vatandaşlarla beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten ve yeni miladi yılın ülke, millet ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Kayserili emekli vatandaşların da merakla beklediği SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılan artışa ilişkin bilgiler verdi. 

Erdoğan, “Nispeten daha düşük artık olan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve BağKur emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artık oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor.” dedi.

Buna göre yapılan ek artışla en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldi.