Merak ediliyordu! Kupanın oynanacağı il belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) merak edilen konuya açıklık getirdi. Süper Kupa'nın oynanacağı il sonunda belli oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Merak ediliyordu! Kupanın oynanacağı il belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) merak edilen Süper Kupa finaliyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Buna göre 2023 Turkcell Süper Kupa Maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. kulüpleri arasında, 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.00'de Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır.

Ne olmuştu?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Al-Awwal Park Stadı'nda 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan Süper Kupa finali, yaşanan tartışmalar ve olaylar nedeniyle oynanmamış ve ertelenmişti.

Fenerbahçe ve Galatasaray maça İngilizce 'Yurtta sulh, Cihanda sulh' pankartı ve Atatürk tişörtü ile çıkmak istemiş fakat Suudi Arabistan yönetiminin buna izin vermediği ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından sosyal medyada tepkiler art arda gelmişti.  Vatandaşlar iki takıma destek paylaşımları yapmış, milyonlar Atatürk paylaşımlarıyla Suudi Arabistan yönetimine tepki göstermişti.