Meğer Palancıoğlu Büyükkılıç'tan daha çok oy almış!

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2024 seçimlerinin sandık sonuçlarını yayımlamaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın oy kullandığı, Kayseri'de üst gelir grubuna dahil ve ağırlıklı olarak Kayseri'nin yerlisi vatandaşların yaşadığı, Erenköy Mahallesi'nin sandık sonuçları dikkat çekti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Meğer Palancıoğlu Büyükkılıç'tan daha çok oy almış!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2024 tarihinde yapılan ancak tekrar kararı alınan 3 ilçe ve 4 beldede seçimlerin yapılmasının ardından sitesinde sandık sonuçlarını yayımlamaya başladı. Kayseri Olay olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın oy kullandığı, Kayseri’de üst gelir grubuna dahil ve ağırlıklı olarak Kayseri’nin yerlisi vatandaşların yaşadığı, Melikgazi İlçesi Erenköy Mahallesi’ndeki 1137 nolu sandık verilerini sizler için inceledik.

Meğer Palancıoğlu Büyükkılıç'tan daha çok oy almış!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için 3’ü bağımsız toplam 25 adayın adı oy pusulasında yer alırken; Başkan Büyükkılıç kendisinin de oy kullandığı sandıkta 78 oy ile birinci çıkmayı başardı. Büyükkılıç’ı 66 oy ile Cumhuriyet Halk Partisi adayı Murat Molu takip ederken; İyi Parti adayı Kazım Yücel 47; Saadet Partisi adayı Mahmut Arıkan 33 oy aldı. Yüzde 19,73 oranı oy ile Kayseri’de seçimleri ikinci olarak tamamlayan Yeniden Refah Partisi adayı Abdullah Özkırış ise 11 oy ile 14 oy alan Zafer Partisi’nin adayı İsmail Tanrıöven’in ardından ancak 5’inci olabildi. 14 adaya hiç oy çıkmazken 5 aday ise sadece birer oy alabildi. 

Palancıoğlu 229 oy daha fazla aldı!

Büyükkılıç’ın oy kullandığı sandıkta dikkat çeken bir başka detay ise ilçe belediye başkanlığı seçim sonuçları oldu.

Meğer Palancıoğlu Büyükkılıç'tan daha çok oy almış!

Büyükkılıç’ın 78 oy aldığı sandıkta Cumhur İttifakı’nın Melikgazi Belediye Başkanı adayı Mustafa Palancıoğlu’nun, Melikgazi Belediye Başkanlığı için Büyükkılıç’ın Büyükşehir’den aldığı oydan 15 oy daha fazla oy aldığı görüldü. Erenköy Mahallesi’ndeki tüm sandıklarda ise Büyükkılıç 1635 oy alırken; Palancıoğlu 1854 oy aldı. 

Ereköy Mahallesi Kayseri’nin gelir düzeyi en yüksek ve ağırlıklı olarak Kayseri’nin yerlilerinin yaşadığı bölge olarak biliniyor. Başkan Büyükkılıç, kendisinin de oy kullandığı sandıkta; partisinin adayının ilçe belediye başkanlığı için aldığı oydan daha düşük oy alırken; Kayseri genelinde ise partisinin oy oranından yaklaşık yüzde 5 fazla oy alması dikkat çekti. 1137 nolu sandık verilerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise Büyükkılıç’tan daha fazla oy alan Palancıoğlu’nun Kayseri’de en fazla oy kaybı yaşayan belediye başkanı olduğu gerçeğiydi.