Meclis'te 'kürsü' tartışması! Bakın ne yaptı?

İYİ Partili Kazım Yücel, kürsüden konuşmak isteyince...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meclis'te 'kürsü' tartışması! Bakın ne yaptı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde 2022 Mali Yılı Performans Programı ile 2022 Mali Yılı Bütçesinin görüşüldüğü toplantıda  kürsü tartışması dikkat çekti.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Meclis’te konuşmasını bu kez bulunduğu yerden değil,  kürsüden yapmak istedi. Ancak Meclis’e, Başkanlık yapan Mehmet Savruk, bu duruma engel olmak istedi. 
SAVRUK: ORTAYA GETİRİLEN USÜL VAR!
Savruk, yerinden kalkıp, kürsüye giden İYİ Partili Kazım Yücel’e yönelik olarak,  “Kazım Bey yerinizden, usulü bozmayalım. Ortaya getirilen bir usül var.” dedi.
YÜCEL: SEÇİLMİŞ MECLİS ÜYELERİ OLARAK, BİZLER NEDEN KÜRSÜDE KONUŞMUYORUZ
Bu duruma tepki gösteren Yücel, “Müsaade edin. Bu kürsüyü daire başkanları,hayır sahipleri kullanıyor. Seçilmiş  meclis üyelerini bu kürsüyü şu kadar mesafeden kullanmasını  engellerseniz bu çok doğru bir şey değil. Birçok ilde grup başkanlarına grup adına bu söz hakkı veriliyor. Niye biz konuşmuyoruz?” diye sordu.
KONUŞMAYALIM MI?
Yücel’in bu yöndeki sözlerine Savruk, “Meclisin ilk oturumunda bir karar alındı” yanıtını verdi.
Yücel de,  alınan kararın tavsiye kararı olduğunu ifade ederek, “Lütfen yapmayın, konuşmayalım mı? Oturduğum yerden hepinize sırtımı dönüp konuşuyorum” dedi.  Yücel, konuşma süresinin 10 dakika ile sınırılandırılmasına da karşı çıktı. 
KAYSERİ'NİN SORUNLARINI SIRALADI!
Diğer yandan Yücel, Meclis'teki konuşmasında performans programında gördükleri eksiklikleri de gündeme taşıdı. Kayseri'nin kamu yatırımlarından yeterli payı alamadığını dile getiren Yücel, ayrıca barajlarda yaşanan sıkıntılara da değindi. Yücel, kentin ulaşım, trafik, işsizlik, tarım ve hayvancılık konularında yaşanan sorunlarına da değinerek, çözüme yönelik çağrı yaptı.