MB'nin faiz karar günü ne zaman!

Piyasaları yakından talip eden Kayserili vatandaşlarında merak ile beklediği Merkez Bankası'nın mayıs ayı faiz kararı hangi gün? Geçen nisan ayı faiz kararı nasıldı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

MB'nin faiz karar günü ne zaman!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili yatırımcılar tarafından da merak ile beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faiz kararını vermek için bu ay ne zaman toplanacak. Merkez Bankasının para politikası kurul toplantısı tarihi belli oldu mu? Alınan karar piyasaları nasıl etkileyecek? Nisan ayı para politikası kurul toplantısında nasıl bir karar çıkmıştı.

MB'nin karar günü ne zaman!
Piyasaları yakından takip eden Kayserili vatandaşlarımız tarafından da sıkça sorgulanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayıs Ayı Para Politikası Kurul Toplantısı 25 Mayıs Perşembe günü yapılacak. Politika faiz kararının ise saat 14:00’da açıklanması bekleniyor.
MERKEZ BANKASININ NİSAN AYI POLİTİKA FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan Ayı Para Politikası Kurul toplantısında politika faizini yüzde 8,50’de sabit tutmuştu. Merkez Bankası ocak ayında faiz kararı açıklamamış şubat ayında ise politika faizinin yarım puan indirerek 8,50’ye çekmişti. Mart ayında ise değişiklik yapmamıştı.