Mahkemeden Mustafa Boydak'a hapis ve para cezası!

İçlerinde Kayserili İş Adamı Mustafa Boydak'ın da olduğu 4 ayrı sanığa hapis ve para cezası verildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

Mahkemeden Mustafa Boydak'a hapis ve para cezası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili İş Adamı Mustafa Boydak'ın da içlerinde bulunduğu 4 ayrı sanığa mahkeme hapis cezası verdi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar; Mustafa Boydak, S.B., M.B., H.M.A. katılmazken duruşmada; müşteki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu vekili ve sanık vekilleri hazır bulundu. 

Mustafa Boydak vekili mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulandı: "Müvekkilim Mustafa Boydak azmettirici sıfatı ile dosyada ancak müvekkilin azmettirdiğine dair bir delil mevcut değil. Mustafa Boydak bankada değil ve işlemden haberi yoktur. Suçun maddi ve manevi unsurları oluşmamıştır. Müvekkilin beraatini talep ederiz."

Mahkeme heyeti sanıkların üzerlerine atılı '5411 sayılı bankacılık kanununa muhalefet' suçundan 4 sanığın ayrı ayrı 10 ay hapis ve 25 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi.

Ne olmuştu?

AA'nın haberine göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca 2018 yılında başlatılan soruşturma kapsamında, Mustafa Boydak'ın talimatıyla 2013'te bankada bulunan 2 milyon 698 bin liranın, 11 ayrı kişinin hesabına kısa süre içerisinde bankacılık kanununa aykırı şekilde havale edildiği tespit edilmişti.

Boydak ile banka müdürü ve çalışanlarının da aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında 'azmettirme' ve '5411 sayılı bankacılık kanununa muhalefet' suçundan dava açılmıştı.

Konuya ilişkin Kayseri Olay'ın "Mustafa Boydak'ın davası görüldü" başlıklı haberini okumak için TIKLAYIN