LGS'de kimlik sorunu yaşayan adaylar dikkat!

LGS'ye girecek öğrenciler dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor. Kimliğinizde sorun yaşıyorsanız yapmanız gerekenler... Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

LGS'de kimlik sorunu yaşayan adaylar dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1 milyon 38 bin 192 adayın ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav yarın gerçekleşecek. Sınav telaşından kimliğini kaybeden, unutan ya da kimliğinde sorun olan adayların sorun yaşamaması için nüfus müdürlükleri 2 Haziran'da (yarın) açık olacak. 

Kayseri’de 78 okuldan 20 bin 18 öğrencinin katılacağı sınava girecek adayların kimliğinin olmaması durumunda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü hesabında duyuruda bulundu.

LGS'de kimlik sorunu yaşayan adaylar dikkat!

Kimlik Sorunu Yaşayan Adaylar Ne Yapmalı?

Adaylarından; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olan adaylar için sınav yapılacak merkezlerde İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 2 Haziran Pazar Günü (bugün) 07.30-12.30 saatleri arasında açık bulunacak. 

LGS'de kimlik sorunu yaşayan adaylar dikkat!

Öğrenciler Sınava Hangi Belgelerle Gİrecek

LGS merkezî sınavına katılacak öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlüklerince onaylanarak öğrencilere teslim edilmeye başlanmıştı.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alırken öğrenciler sınava fotoğraflı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile kabul edilecek.  

Öğrencilerin sınav günü herhangi bir aksilik yaşamaması adına sınav saatinden en az 1 saat önce sınaava girecekleri okulda hazır bulunmaları gerekiyor. 

LGS'de kimlik sorunu yaşayan adaylar dikkat!

LGS'ye girecek tüm adaylara başarılar dileriz.