Lahana sarması mı kapuska yemeği mi?

Develili araştırmacı yazar Nezir Ötegen'den ağız sulandıran paylaşım. Lahana sarması mı kapuska yemeği mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Lahana sarması mı kapuska yemeği mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develili araştırmacı yazar Nezir Ötegen'den ağız sulandıran paylaşım. Lahana sarması mı kapuska yemeği mi? Ötegen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 'Yerel lezzetlerimizi unutmayalım' çağrısında bulundu. Ötegen yaptığı açıklamada ise lahananın faydalarından bahsetti.

Ötegen, "Yerel lezzetlerimizi unutmayalım. Antioksidan açısından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görür. Lahana, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır. Lahana, kan basıncını düşürmede etkili olup kalp hastalıkları riskini azaltan polifenoller içermektedir. Aynı zamanda kötü kolesterol seviyesini dengelemede etkili olabilmektedir. Lahana, kataraktı önlemede etkilidir. Lahana, beta karoten açısından zengin bir besin olduğundan göz sağlığını iyileştirerek, kataraktı önlemeye yardımcı olur. Vücudun direncini artıran lahana, hastalıklardan korunmak isteyenlere destek olacak ideal bir besin kaynağıdır. Lahana, kış aylarında artan soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı vücudunuzu kuvvetlendirecektir. Beyaz lahana, romatizma sorunlarının giderilmesinde de etkilidir. İyi bir demir kaynağı olan beyaz lahana, demir eksikliği çekenler için de yararlı olabilmektedir.

Kapuska etle pişirilmiş lahana yemeği yanında etsiz kapuska yemeği de sofralarımızın baş tacıdır. Lahana sarması ve kapuska yemeği yiyenlere afiyet şifa olsun. Yiyemiyenlere nasip olsun, sofralarımız ve dolayısıyla midelerimiz lahana sarması ve kapuska yemeği  ile şifa bulsun." dedi.