Kurbanlıklar cep yakıyor! Küçükbaşa yöneliş var!

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları el yakıyor. Vatandaşlar kara kara nasıl kurbanlık alacaklarını düşünüyor. Peki kurbanlıklarda hisse fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Kurbanlıklar cep yakıyor! Küçükbaşa yöneliş var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında yaklaşık 1 milyon büyükbaş ve 22 milyon küçükbaş hayvanın satıldı.
GEÇEN YIL KAYSERİ'DE KAÇ HAYVAN KESİLDİ?
Kayseri’de geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda 22 bin 423 büyükbaş, 30 bin 257 adette küçükbaş hayvan kesildi. Ortaya çıkan bu rakamlar vatandaşların son yıllarda kurban tercihinde aetan hisse fiyatları nedeniyle küçükbaş hayvana yöneldiğini ortaya koydu. 
Kurbanlıklar cep yakıyor! Küçükbaşa yöneliş var!
KAYSERİ'DE KÜÇÜK BAŞ HAYVANA YÖNELME VARDI
Bu rakamlar değerlendirildiğinde yani bir diğer ifadeyle geçmiş yılların kesim sayıları dikkate alındığında Kayseri’de geçen bayram ortaya çıkan tablo vatandaşın büyükbaş hayvan kesiminden küçükbaş hayvan kesimine doğru bir yöneliş içinde olduğu yorumlarını da beraberinde getirdi. Peki bu yıl tablo nasıl olacak? Bu konu merak edilirken kurbanlık fiyatları cep yakmayı sürdürüyor. Vatandaşlar Kurban Bayramına sayılı günler kala nasıl kurbanlık alacağını düşünüyor. 
Kurbanlıklar cep yakıyor! Küçükbaşa yöneliş var!
ORTALAMA HİSSE FİYATI 12-15 BİN TL
Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş ve 64 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu belirten sektör temsilcileri, ortalama bir koç fiyatının 6 ila 8 bin TL arasında değiştiğini belirtiyor. Yine büyükbaş hayvanların hisse fiyatının ise en az 12-15 bin TL arasında olduğu dile getiriliyor. Bu fiyatlar karşısında kara kara düşünen çoğu vatandaşın ise önceki yılların aksine kurban kesmekte sıkıntı yaşadıkları ifade ediliyor. Yani yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok vatandaş her yıl kestiği kurbanlığı bu yıl kesemeyecek durumda olduğunu belirtiyor. 
Kurbanlıklar cep yakıyor! Küçükbaşa yöneliş var!