KRİPTO FETÖ TARTIŞMASI!

KRİPTO FETÖ  TARTIŞMASI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bazı okullarda yönetmelikte yer almasına rağmen İstiklal Marşı’nın okutulmadığına yönelik tartışma sürüyor. Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak’ın, “Yağcılıkta, yalakalıkta, yandaşlıkta yorulmayan muhterem ağızlarınız İstiklal Marşı okurken mi yoruluyor?” tepkisiyle gündeme getirdiği konunun ardından Eğitim-Bir-Sen Başkanı Aydın Kalkan, “Kimse eğitimcilerin vatan, millet ve bayrak sevgisini sorgulamamalı. Ucuz kahramanlık arayışları doğru değil” diye konuştu. 

Kalkan’ın, bu sözlerine tepki gösteren MHP İl Başkanı Serkan Tok, “Bu ağzı biz iyi biliriz kripto FETÖ ağzı ile konuşma,  haddini bil. Senin gibiler bu ittifaka zarar vermek için mücadele etse de size fırsat vermeden ittifakı korumaya devam edeceğiz” dedi. Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan da Kalkan’a yönelik olarak, “Haddini bil aklını başına al. Arka bahçede yarım kalan hesabı açtırma” ifadelerini kullandı.

 

 

Kayseri’de bazı okullarda İstiklal Marşı okunmadığına yönelik iddia ortalığı karıştırdı. MHP İl Başkanı Serkan Tok,  “Şehrimizde bulunan devletimizin bazı okullarında neden İstiklal Marşı yönetmeliklere rağmen okunmamıştır? Kayseri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir vilayeti değil midir?” ifadelerini kullandı. CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Halil Yağmur ise, “Bu gaflet, dalâlet ve hattâ hıyanet girişiminde bulunanlar hakkında gerekli işlemler başlatıldı mı?” diye sordu.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI!

“Yağcılıkta, yalakalıkta, yandaşlıkta yorulmayan muhterem ağızlarınız İstiklal Marşı okurken mi yoruluyor?” diyerek Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokulu, Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Beyazşehir İMKB İlkokulunda İstiklal Marşı’nın okutulmadığı iddialarını gündeme taşıyan Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı  Muharrem Çolak ise “Resmi tatiller öncesinde ve bitiminde İstiklal Marşı okunmayan okullarla ilgili gerekli çalışmanın yapılacağı sözünü yetkililerden almış bulunuyoruz” dedi ve Valiliğin konuyla ilgili harekete geçtiğini duyurdu.

“UCUZ KAHRAMANLIK ARAYIŞLARI DOĞRU DEĞİL”

Bu yönde tartışmalar yaşanırken Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan ise gösterilen tepkilere yönelik, “Kimse eğitimcilerin vatan, millet ve bayrak sevgisini sorgulamamalı. Ucuz kahramanlık arayışları doğru değil” açıklaması yaptı.

Kalkan, “Kimse hiçbir eğitimcimizin vatan ve bayrak sevgisini sorgulayamaz, vatan hainliği ile, ihanetle suçlayamaz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde eğitimcilerimiz bir ay boyunca hem okullarında hem de Cumhuriyet meydanında vatanın ve milli egemenliğin bekçiliğini yapmıştır. Ucuz kahramanlık arayışları, okullarda hata ve eksik bulma çabası içerisinde olmak doğru değildir. Kimse Kayseri’ye ve eğitimcilere yersiz isnatlarda bulunmamalı, kimse insanların vatan, millet ve bayrak sevgisini sorgulamamalı” şeklinde konuştu.

“FETÖ AĞZI İLE KONUŞMA, HADDİNİ BİL! MİSLİYLE İADE EDİYORUM”

Kalkan’ın bu yönde yaptığı açıklama Ülkücüleri kızdırdı. MHP İl Başkanı Serkan Tok, Kalkan’a yönelik” Kripto FETÖ ağzı ile konuşma, haddini bil. Misliyle iade ediyorum” yanıtını verdi. MHP İl Başkanı Tok, tepkisinde şu ifadeleri kullandı, “Geçen hafta İstiklal Marşımızın bazı okullarda okunmaması nedeniyle yapmış olduğum açıklamamda Aydın Kalkan Bey ve sendikası İle İlgili Hiç bir şekilde isim zikretmemiş olmama rağmen ve o okulların sendikanızla alakasını da sizden bugünkü beyanatınızla öğrenmiş bulunmakla beraber açıklamanızda beni ve sendika başkanı arkadaşımı ‘Ucuz kahramanlık yaptılar’ demenizi size misliyle iade ediyorum. En azından biz milletimizin ve devletimizin kutsallarını savunmamız nedeniyle ucuz kahraman oluyorsak, peki sen ne oluyorsun? Bu ağzı biz iyi biliriz. Kripto FETÖ ağzı ile konuşma. Haddini bil. Senin gibiler bu ittifaka zarar vermek için mücadele etse de size fırsat vermeden ittifakı korumaya devam edeceğiz. Sana da bir tavsiyede bulunacağım; karın ağrını geçirmiş olduğun milli enfeksiyon hastalığına bağlıyorum. Tedavini de milli ve yerli aşıda görüyorum”

“BAŞKANIM GEREKENİ SÖYLEMİŞ”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da, tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Ersoy, İl Başkanı Tok’un açıklamalarını işaret ederek, sosyal medya hesabından “Başkanım gerekeni söylemiş..!” paylaşımı yaptı.

“ARKA BAHÇEDE YARIM KALAN HESABI AÇTIRMA”

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan da sosyal medya hesabından tıpkı Tok gibi Kalkan’a sert sözlerle yüklendi. FETÖ göndermesi yapan Turan, “Haddini bil aklını başına al. Arka bahçede yarım kalan hesabı açtırma, bize dünle bugünü karıştırma altında kalır, bu memlekette gezemezsin. Hatırlatma. Ülkü Ocakları hesap sorar” dedi. Haber: Cafer ZENGİN